Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen tapahtumat järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Juttuarkisto

TähtiUutiset on jo pitkään välittänyt lukijoille messuosallistujien näkemyksiä ja tunnelmia. Tarinat ja valokuvat tapahtumista luovat näkymiä, joiden avulla voit palauttaa messut mieleesi ja päätyä jälleen messuilemaan!

Verkosto 2015:

- Messutapahtumassa tavoitamme kohderyhmämme nopeasti ja tehokkaasti. Verkosto-messut ovat asiantuntijatapahtuma, jossa tavoitamme juuri oikeat henkilöt, Landis+Gyrin markkinointipäällikkö Kati Pesola kiittelee.

Lue juttu

Asta Rakentaja 2015:

- Seminaarin päämääränä on herättää alan tekijöissä halu ymmärtää, että loppujen lopuksi vastaukset laatuongelmiin eivät ole vaikeita, Rakennusteollisuus RT ry:n johtaja Jukka Pekkanen huomauttaa.

Lue juttu

SGGF 2015:

- Parhaimmillaan personal trainer on osaaja, joka omalla henkilökohtaisella osaamisellaan ja persoonallaan saa ihmisen innostumaan kuntoilusta ja liikkumaan oman hyvinvointinsa kannalta riittävästi ja turvallisesti, Fysioline Oy:n ja FAF:n liiketoimintajohtaja Jari Lamminen visioi.

Lue juttu

Hevoset 2015:

- Hevosalan kehitys on ollut hyvä, sillä se on saavuttanut tunnustetun aseman yhteiskunnassamme. Yhteistyö koko hevosalalla on ollut omiaan vaikuttamaan tähän tilanteeseen, Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall sanoo.

Lue juttu

Supermessut 2014:

- Esitykseni on yhdistelmä mielentaikuutta, hypnoosia, ennustusta ja illuusiota. Siitä syntyy mystiikkaa, maagikko ja mentalisti Noora Karma kuvailee arvoituksellisesti.

Lue juttu

EuroMining 2015:

- Maamme on maailman huipulla teknologiaosaamisessa. Teknologiateollisuus tekee jatkuvasti töitä entistä automaattisempien ja ympäristöystävällisempien menetelmien kehittämisessä, sanoo Geologian tutkimuskeskus GTK:n pääjohtaja Elias Ekdahl .

Lue juttu

Kokonaisturvallisuus 2015:

- Vaikka kyse on suuren mittakaavan otsikosta ja turvallisuudella viitataan muun muassa yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen turvaamiseen, on ajatuksena silti saada aikaiseksi ilmapiiri, jossa jokainen voi nähdä oman roolinsa turvallisuuden luomisessa. Siksi suurtapahtuman iskulauseena on Kokonaisuusturvallisuus – yhteiskunta yhdessä, Erkko Kajander täsmentää.

Lue juttu

Hannun Palsta:

- Vallitseva yleinen epävarma taloudellinen tilanne ei heijastunut tapahtumiin uhkana, vaan todistaa, että yrityksillä, näytteilleasettajilla ja kävijöillä on korkea luottamus ja mielenkiinto messuihin sekä erilaisiin yritys- ja koulutustapahtumiin, sanoo Tampereen Messut Oy:n toimitusjohtaja Hannu Vähätalo .

Lue juttu

Alihankinta 2014:

- Uskon, että kansainvälisesti Suomeen liitetään myönteisiä mielikuvia noin yleisesti, mutta kaupankäynnissä lopulta ratkaisevat nimenomaan itse tuotteet sekä kyseisestä yrityksestä saadut kokemukset laadusta ja luotettavuudesta, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen painottaa.

Lue juttu

Finnclean 2014:

- Puhtaanapito on haastava ja monipuolinen ammatti, jossa on myös hienoja etenemismahdollisuuksia uralla, sanoo SSTL Puhtausala ry:n toiminnanjohtaja ja Siivoussektori Oy:n toimitusjohtaja Harri Piiparinen .

Lue juttu

Nordic Food 2014 ja Nordic Pack 2014:

- Leipurimaajoukkueemme on hyvässä mallissa, vaan toki matkaa kisakuntoon vielä on. Kilpailijat suunnittelevat tuotteensa itse, jonka jälkeen kommentoin suunnitelmia ja mietimme lopputulosta. Yhdessä siis hiotaan tuote kuntoon, kertoo Suomen leipurimaajoukkueen valmentaja, Suomen hallitseva Vuoden kondiittori Veli-Matti Ahvenharju .

Lue juttu

Eurosafety 2014, Nordic Welding Expo 2014, Työhyvinvointi 2014:

- Työsuojelun ja hyvinvoinnin niin sanottu raja-aita on koko ajan hämärtynyt, ja yrityksiin palkataan jopa työhyvinvoinnin ammattilaisia. Tämä kuvaa sitä, että ihminen eli työntekijä on yksi kokonaisuus, ja siksi kaikki puhaltavat samaan hiileen, ettei kenellekään tulisi kuulovammoja, kulumia, tapaturmia tai ammattitauteja, STX Finland Oy:n qhse- ja riskienhallintapäällikkö Petri Moisio .

Lue juttu

Suomen Kädentaidot 2014 ja Tampereen Taidemessut 2014:

- Korostan aina, että muoti ja tyyli ovat kaksi eri asiaa. Muodista tulisi napata herkkupaloja, mutta muotivirtauksia ei pitäisi seurata orjallisesti. Tärkeää on olla omalle tyylille uskollinen siten, että yhdistää uusista muoti-ideoista juuri omalle persoonallisuudelle sopivat elementit, opastaa Suomen Kädentaidot- ja Finnish Design -muotinäytösten juontaja Saimi Hoyer .

Lue juttu

Mega Outlet 2014:

- Vaatteiden, kenkien, laukkujen, korujen ja asusteiden Mega Outlet 2014 palvelee loistavasti joulushoppailijoita. Ajoitus on täydellinen heille, jotka haluavat hoitaa lahjahankinnat ajoissa, edukkaasti ja helposti, sanoo tapahtumapäällikkö Hannele Nuotio .

Lue juttu

Hannun palsta:

- Messusyksyssä puhaltavat kansainväliset tuulet, kertoo Tampereen Messut Oy:n toimitusjohtaja Hannu Vähätalo .

Lue juttu

Tampere Live 2014:

- Laulujen ja oman persoonan on oltava sopusoinnussa keskenään. Se tekee artistista uskottavan, laulaja-lauluntekijä Juha Tapio pohtii.

Lue juttu

Tampere Live 2014:

- Uudistuminen ei lue huoneentaulussani. En lähesty asiaa kuitenkaan siitäkään näkökulmasta, että agendassani olisi tuttuus ja turvallisuus. Musiikkini lähtökohta on se, mitä itse olen, sanoo Kolmas Nainen -yhtyeen laulaja-lauluntekijä Pauli Hanhiniemi .

Lue juttu

Tampere Live 2014:

- Konsertti syntyy yhdessä. Artisti laittaa lavalta energiaa liikkeelle, yleisö vahvistaa energian ja palauttaa sen esiintyjälle. Se on energian kierre, kuvailee laulaja-lauluntekijä Anssi Kela .

Lue juttu

Hevoset 2014:

- Hevoset-messut antavat varmasti paljon sekä täysin hevosmaailman ulkopuolelta tulevalle että hevosalan ammattilaisellekin, kenttäratsastaja Elmo Jankari uskoo.

Lue juttu

Supermessut / Puutarha 2014:

- Itselleni kasvihuone on puutarhan sydän, sillä sieltä kasvukausi alkaa varhain keväällä ja päättyy vasta pakkasiin myöhään syksyllä. Kasvihuone on myös ihastuttava paikka oleiluun, teehetkiin ja keväisten juhlien järjestämiseen, kertoo Puutarha-messuillakin esiintyvä kirjailija ja laulaja Sonja Lumme .

Lue juttu

Supermessut / Kotimaan Matkailu 2014:

- Vuosien myötä meille tuli keikkarutinoitumista, mikä on tehnyt meistä managerin mukaan turvallisen parin heittää tilanteeseen kuin tilanteeseen. Emme hätkähdä juuri mitään, vaan olemme valmiita heittäytymään kaikkeen, Janne Kataja ja Aku Hirviniemi luottavat.

Lue juttu

Supermessut / Tampereen Viinimessut 2014:

- Ymmärtämys omasta mausta auttaa valitsemaan itselleen mieluisampia viinejä. Tieto ei viineissä lisää tuskaa vaan nautintoa. Kun ymmärtää viinin taustoja, niistä saa enemmän irti, tietää Master of Wine Essi Avellan .

Lue juttu

Supermessut / Kirja-teema-alue 2014:

- Paskapuhetta on kirja, jota ei ole pakko lukea. Jos kuitenkin haluaa kuulla karun totuuden, niin sieltä se on helposti löydettävissä, toteaa Kotiteollisuus-yhtyeen keulahahmo ja kirjailija Jouni Hynynen .

Lue juttu

Supermessut / Kirja-teema-alue ja Tampere Bike Show 2014:

- Tyyliini ei sovi sellainen silloin tällöin tunnin tai kaksi kirjoittaminen, vaan haluan vetäytyä ihan omaan rauhaani. Viikko jossain omissa oloissa kirjoittamassa on puhdistavaa, kun voi kelata juttuja, kerrata elämäänsä, moottoripyöräilevä muusikko, kirjailija, luennoitsija ja elokuvanäyttelijä Mato Valtonen miettii.

Lue juttu

Käynnissä jälleen valoisa messuvuosi:

- Tunnelmat uuden messuvuoden alussa ovat valoisat. Viime vuonna Tampereen Messut
-konserni teki ennätystuloksen, ja meneilläänkin on jo monipuolinen messuvuosi, kertoo Tampereen Messut Oy:n toimitusjohtaja Hannu Vähätalo .

Lue juttu

Tutustu vuoden 2013 TähtiUutiset-juttuihin

Avaa lista +

Tampere X-mas 2013

”Eput ja Leningrad Cowboys ovat suurten areenojen bändejä, sillä vankkaa kokemusta suurtapahtumista löytyy”, vakuuttaa Leningrad Cowboysin kosketinsoittaja Okke Komulainen .

Lue juttu

Tampere X-mas 2013

”Eppu Normaalin osuus ollee enemmän itse musiikkiin keskittyvää, ja Leningrad Cowboys tuovat konserttiin sen show-puolen, Eppu Normaalin kitaristi Juha Torvinen arvelee nauraen.

Lue juttu

Asta Rakentaja 2014:

”Me levitämme positiivista anarkiaa, ja suurempi missio on pelastaa maailma tylsyydeltä”, julistaa Asta Rakentaja -messujen hyväntekeväisyyshuutokaupan meklari, Duudsoneiden Jarno ”Jarppi” Leppälä .

Lue juttu

Hevoset 2014:

”Hevoset-messut on Suomen ainoa messutapahtuma, jossa ravihevoset ja ratsut ovat tasavertaisesti esillä”, iloitsee Ypäjän Hevosopiston suhdetoimintapäällikkö Sirkku Korkiamäki .

Lue juttu

Puutarha 2014:

”Ihmiset kaipaavat ympärilleen perinteistä, helppohoitoista ja edullista. Myös ekologisuutta arvostetaan nykyisin, tietää hortonomi, Tampereen Puutarhaseuran toimikunnan asiantuntija Anne Nikander .

Lue juttu

Tampere Bike Show 2014:

”Tampere Bike Show tarjoaa kävijöille runsaasti nähtävää, upeita moottoripyöriä sekä rentoa ja hyvää fiilistä kaikenikäisille”, lupaa tapahtumaan ohjelmaa tuottava Tarmo Perätalo .

Lue juttu

Tampereen Viinimessut 2014:

”Parhaimmat viiniin liittyvät kokemukseni tuovat aina mieleen hienot ihmiset, yhdessäolon tunnelman ja hyvän ruuan. Eihän viinistä voi yksin nauttia, joten on todella mielenkiintoista keskustella niin viinistä kuin ruuastakin”, miettii kokenut viiniekspertti Timo Jokinen .

Lue juttu

EuroMining 2013:

- On käynyt ilmi, että Suomea pidetään hyvänä maana alalla, sillä malmivarantomme on rikas ja vertailu todistaa esimerkiksi ympäristöasioiden olevan meillä hyvin, uskoo työ- ja elinkeinoministeriön strateginen johtaja Mari Pantsar-Kallio .

Lue juttu

Alihankinta 2013:

- Suomalaisuudella on edelleen hyvä maine teollisuudessa ja tuotannossa. Meillä on muun muassa perinteitä, korkeasti koulutettua työvoimaa ja teknologista osaamista. Suomalainen yritys on luotettava ja sanansa pitävä, Alihankinta 2013 -messujen avaaja, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies kehuu.

Lue juttu

Suomen Kädentaidot 2013:

- Taidealat eivät ole vain bisnestä, sillä tekijöillä on aina mukana luomisen tarve, jopa luomisvimma. Se pehmentää tätä maailmaa, joten kyynärpäätaktiikkaa ei tarvita, tietää vaatesuunnittelija, taiteilija, muotoilija ja elokuvantekijä Paola Suhonen , joka valitsee toisen kertaa jaettavan Taito-Finlandia-palkinnon saajan.

Lue juttu

KotiVisio 2013:

- Siinä onkin työsarkaa, että saisi ihmiset tunnistamaan omat mutunsa sisustusasioissa. Vaikka moneen teemaan onkin periaatteessa tiettyjä sääntöjä, on silti tärkeämpää kysyä omalta sisimmältään, kuinka itse asiat kokee, sanoo sisustusarkkitehti Marko Paananen .

Lue juttu

Tampereen Taidemessut:

- Taide on arjen, juhlan, ilon ja surun estetiikkaa, joka kulkee elämässä mukana, luo kiintopisteitä ja merkityksiä ihmisenä olemiseen. Taide kuuluu siis ehdottomasti jokaisen ihmisen ulottuville ja jokaiseen hetkeen, taiteilija Pia Feinik miettii.

Lue juttu

Tampere Live 2013:

Tampere Live 2013 hellii yleisöä täydeltä laidalta, sillä jäähyväiskiertueellaan olevan PMMP :n lisäksi lavalle nousevat Cheek ja Anna Puu . Mukana ovat myös Junttu&Krutsin ja juontaja Kimmo Vehviläinen .

Lue juttu

Tampereen Messut -konsernin kuulumisia:

Virtuaalisuus ei korvaa ihmisten kasvokkain tapaamista. Näin vakuuttaa Tavicon Oy:n toimitusjohtaja Anja Hakkarainen , jolla on kohta jo liki 30 vuoden kokemus kongressien järjestämisestä.

Lue juttu

Positiivisia Karhun palveluksia

Paula Karhulle Tampereen Messut tuli tutuksi 2,5 vuotta sitten opiskeluaikana, työharjoittelussa. Kuinka ollakaan, tradenomin harjoitteluaika jatkui työsuhteena, ja hänestä tuli projektiassistentti.

Lue juttu

Hannun palsta

Tampereen Messut tarjoaa jälleen moni-ilmeisen messusyksyn niin eri alojen ammattilaisille kuin kuluttajille. Mukana on myös uudistuksia, sillä syyskuussa juhlitaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen uutta E-hallia, kauden avaa ensimmäistä kertaa toteutettava EuroMining-messutapahtuma ja lokakuussa ilahduttaa uudistettu kodin teemaviikonvaihde KotiVisio.

Lue juttu

Logistiikka 2013:

”Reilu kymmenen vuotta sitten huolinta-alalla oli huomattavasti seesteisempää, vaan 2000-luvulla on tullut suuria muutoksia. Alussa ilmassa saattoi olla muutosvastarintaa, mutta tänä päivänä alalla toimivat ovat jo tottuneet nopeisiinkin muutoksiin, eli ymmärretään panostaa koulutukseen ja tilanteiden seurantaan”, Rahtihuolinta Suomi Oy:n toimitusjohtaja Anne Pennala tietää.

Lue juttu

EuroMining 2013:

”Länsimainen yhteiskuntamme sulkee pois arvaamattomat tilanteet, eli esimerkiksi selkeän lainsäädännön myötä myös alan ulkomaalaiset sijoittajan pitävät olosuhteita hyvin ennakoitavissa. Riskitaso on siis matala”, uskoo Talvivaaran Kaivososakeyhtiö Oyj:n tuotantojohtaja Harri Natunen .

Lue juttu

Alihankinta 2013:

”Tuotteiden, struktuurin ja laitteiden muotoilu on enemmän kuin sen ulkomuoto, sillä se tuo mukanaan ajatuksen muun muassa käytettävyydestä, saatavuudesta, tuotettavuudesta, haluttavuudesta ja huollettavuudesta”, sanoo Muotoilusäätiön asiamies Pekka Koivisto .

Lue juttu

Hevoset 2013:

”Hevoset-messuilla esittäytyy hienosti koko alan kirjo eli laajasti alan kilpailulajit. Antia on varmaan niin ammattilaisille kuin harrastajillekin, esteratsastaja Sanna Backlund uskoo.

Lue juttu

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus laajenee

Syyskuussa 2013 valmistuva uusi Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen E-halli tulee olemaan messujen ja muiden tapahtumien ensisijainen järjestämispaikka, minkä ansiosta muissa halleissa on urheilukaudella mahdollisimman vähän katkoja. Tämä parantaa huomattavasti kaikkien hallien käytettävyyttä ja eri toimintojen samanaikaisuutta sekä mahdollistaa yhä isompien tapahtumien järjestämisen. Lisäksi käytännöllinen varastotila tehostaa ja nopeuttaa messurakentamista.

Lue juttu

KotiVisio 2013:

”Lattia on iso yhtenäinen pinta, joten materiaalin lisäksi esimerkiksi värimaailma ja ominaisuudet tulisi miettiä tarkkaan”, muistuttaa Tammer-Lattiat Oy:n myymäläpäällikkö Petri Pessi .

Lue juttu

TähtiHaastattelu:

Tampereen Messujen projektipäällikön Raimo Pylvänäisen mukaan messumaailmassa tulosta syntyy jääräpäisellä uskolla projektiinsa sekä tekemällä kotiläksyt kunnolla. Jokaisen messuteeman taustoihin ja faktoihin tulee panostaa kaikkensa, jotta lopputuloksena on kyseisen alan ammattilaisten arkea parhaimmalla mahdollisella tavalla palveleva messutapahtuma.

Lue juttu

Hannun palsta:

Uusi messuvuosi käynnistyi upeissa tunnelmissa, sillä niin sähköverkkojen sekä tele- ja tietoverkkojen ammattilaisten Verkosto 2013 kuin rakentamisen ja asumisen Asta Rakentaja 2013 ilahduttivat runsailla kävijämäärillä.

Lue juttu

Tutustu vuoden 2012 TähtiUutiset-juttuihin

Avaa lista +

Verkosto 2013:

”Haasteita ja mahdollisuuksia verkostorakentamisessa löytyy paljon”, sanoo Eltel Networks Oy:n markkinointipäällikkö Raija Fast . Hänen mukaansa viime vuodenvaihteen myrskyt muistuttivat konkreettisella tavalla siitä, kuinka haavoittuvainen sähköverkkomme on. Näin ollen kaikki uudet ratkaisut sähköverkon toiminnan turvaamiseksi ovat enemmän kuin tervetulleita. Eltel Networks Oy on jälleen Verkosto-messujen näytteilleasettajana.

Lue juttu

Sportec, Gymtec, Fysiotec, Greentec 2013

”On pystyttävä tarjoamaan asiakkaille tapauskohtaisesti juuri sopivat ratkaisut. Tämä edellyttää suunnitteluosaamista, toimitusvarmuutta ja hyvää laatua”, sanoo Raita Sportin toimitusjohtaja Tuomo Hyvärinen , jolle Sportec-messut on ennen kaikkea alan ammattilaisten tapaamispaikka.

Lue juttu

Logistiikka 2013

”Maailma on nykyisin pieni. Yritykset toimivat usein Euroopan tai jopa globaalilla tasolla, joten kaluston huolto- ja vuokrauspalvelut tulee voida taata eri puolilla maailmaa”, pohtii Toyota Material Handling Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Nieminen . Hänen mukaansa Logistiikka-messut on maamme ainoa foorumi, jossa on mahdollista kartoittaa alan tuoteskaala ja saada tuorein tieto.

Lue juttu

Turvallisuus, Security, Työhyvinvointi 2012:

”Kaikki sisäisen turvallisuuden ohjelman toimenpiteet ovat tärkeitä, mutta erityisen oleellisia ovat ratkaisut, jotka parantavat lasten, nuorten ja ikääntyneiden turvallisuutta sekä torjuvat vakavaa väkivaltaa ja sen uhkaa”, sisäasiainministeri Päivi Räsänen sanoo.

Lue juttu

Suomen Kädentaidot 2012

”Olemme kansainvälisestikin mitaten sikäli poikkeuksellinen sähkökitarapaja, että emme tee sarjatyönä mitään. Työmenetelmät ovat samat, joita käytettiin jo 50-luvulla. Automaatio olisi meille ensiaskel polulle, jolle emme halua astua”, vakuuttaa Ruokangas Guitars Oy:n soitinrakentajamestari Juha Ruokanen. Historian ensimmäinen Taito-Finlandia-palkinto julkistettiin ja luovutettiin Ruokangas Guitars Oy:lle Suomen Kädentaidot 2012 -messuilla.

Lue juttu

Asta Rakentaja 2013

”Asuntojen valaistus on noussut kulutukseltaan varkain jopa kylmälaitteiden edelle. Siksi kannattaakin opetella pitämään valoja vain siellä, jossa aikaansa eniten viettää kuten olohuoneessa ja keittiössä, muistuttaa energiaan ja ilmastoon erikoistunut journalisti, tietokirjailija sekä kouluttaja Jussi Laitinen , joka luennoi Asta Rakentaja 2013 -messuilla.

Lue juttu

Hevoset 2013

Huhtikuisilla Hevoset-messuilla nähdään jälleen korkeatasoista ohjelmaa kuten Team Eurohorses ry:n järjestämät esteratsastuskilpailut kahtena messupäivänä. ”Radalla kisaavat tuolloin kovan tason tekijät”, lupaa yhdistyksen valmentaja Pekka Larsen .

Lue juttu

Alihankinta 2012:

”Ennen toimittiin tutuissa ja turvallisissa ympyröissä, mutta tänä päivänä kilpailu käydään maantieteellisesti huomattavasti suuremmalla kentällä, eli yrityksillä tulee olla edellytykset vastata kansainvälisiin vaatimuksiin”, muistuttaa Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n Yrittäjävaltuuskunnan kansainvälistymisryhmän puheenjohtaja ja Sacotec-yhtiöiden toimitusjohtaja Antti Zitting .

Lue juttu

Nordic Welding Expo 2012:

”Itse asiassahan yhteiskunta ei toimisi ilman hitsaamalla valmistettuja tuotteita. Esimerkkejä tästä ovat muun muassa erilaiset liikennevälineet kuten autot, junat, laivat, polku- ja moottoripyörät sekä lentokoneet, Suomen Hitsausteknillisen yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Jouko Lassila huomauttaa.

Lue juttu

Asta Koti 2012:

Designer, professori Eero Aarnio : ”Tämä on eräänlaista seikkailua koko ajan.”

Eero Aarnion mukaan design-työssä ole varsinaisesti mitään logiikkaa, vaan ideat pulpahtavat toisinaan jopa sen hedelmänä, kun sattuma korjaa satoa.

Lue juttu

Tampereen Taidemessut 2012:

”Kuvataide lisää visuaalista rikkautta ja antaa elämyksiä.”

Tampereen Taiteilijaseura ry:n toiminnanjohtajan Arja Moilanen tietää, että taiteilijalle taiteen tekeminen on kutsumus sekä ammatti ja sen vuoksi välttämätöntä.

Lue juttu

Naisday Tampere 2012:

”Naisten messut tarjoavat virikkeitä arkeen ja eväitä jokapäiväiseen elämään.”

Tampereen Messujen projektipäällikkö Anne Saarinen lupaa, että Naisday Tampere 2012 on syksyn valopilkku.

Lue juttu

Suomen Kädentaidot 2012:

”Lasi on herkkää ja taipumatonta.”

Lasiala on opettaja Marika Kinnusen mukaan sopiva sinnikkäälle, työtä pelkäämättömälle, täsmälliselle ja uteliaalle.

Lue juttu

Messut syksyllä 2012:
”Messusyksy 2012 palvelee niin ammattilaisia kuin kuluttajiakin.”

Tuleva syksy tarjoaa yhteensä yhdeksän messutapahtumaa. Teemoissa ovat turvallisuus, alihankinta, koti, taide, hitsaus, kädentaidot sekä kivet ja korut..

Lue juttu

Tampereen Kirjamessut 2012:
Rockmuusikko Michael Monroe: ”Minulla on kiintoisaa tarinaa kerrottavana.”

Tampereen Kirjamessuilla nähdään pitkänlinjan rockmuusikko Michael Monroe kertomassa marraskuussa julkaistusta elämäkertakirjastaan sekä jakamassa luonnollisestikin myös nimikirjoituksia.

Lue juttu

Hevoset 2012:
”Onnellinen hevonen pystyy maksimaaliseen suoritukseen.”


Kansainvälisillä estekentillä menestystä niittänyt Nina Fagerström tietää, että hevosurheilu on pitkäjänteistä työtä. Oman motivaation lisäksi on huolehdittava myös hevosen tahtotasosta. Nainen on mukana huhtikuisilla Hevoset-messuilla.

Lue juttu

Kotimaan Matkailumessut 2012:
”Luonnossa oleminen on hieno tapa rentoutua.”

Pohjois-Lappi on monen mielikuvissa ennen kaikkea talvinen lomailukohde, vaan Suomi-neidolla on ihastuttavat kasvot myös kesällä. Pohjois-Lappi on siis enemmän kuin tunturit ja lunta.

Lue juttu

Puutarha 2012:
”Puutarha-messuille houkuttelee muun muassa lähiruuan tuoksu.”

Huhtikuisilla Puutarha 2012 -messuilla on mukana muun muassa tv:stä tuttu kokki Arto Rastas . Hän on lähiruuan kannattaja, joten messuillakin hänet nähdään lähiruokanäytöksissä.

Lue juttu

Tampereen Viinimessut 2012:
”Viini kruunaa aromit.”

Huhtikuussa ensimmäistä kertaa järjestettävät Tampereen Viinimessut tarjoilevat viinimaistajaisia, mielenkiintoista viinitietoutta ja -kulttuuria sekä mahdollisuuden tutustua viiniammattilaisiin ja -harrastajiin sekä tavata viinintuottajia ja maahantuojia. Paikalla on myös kokenut viiniekspertti Timo Jokinen .

Lue juttu

Asta Rakentaja 2012:
Ammattimiehillä on kokemuksen syvä rintaääni.


Helmikuisten Asta Rakentaja -messujen työesityksistä vastasi muun muassa koko kansan remonttimies eli Jorma Piisinen . Hänelle rakennustyömaat ja -projektit ovat tuttuja jo yli neljältä vuosikymmeneltä, sillä mies nähtiin jo kahdeksankesäisenä miehenalkuna kesätöissä raksalla.

Lue juttu

Messut syksyllä 2012:
”Messusyksy 2012 palvelee niin ammattilaisia kuin kuluttajiakin.”

Tuleva syksy tarjoaa yhteensä yhdeksän messutapahtumaa. Teemoissa ovat turvallisuus, alihankinta, koti, taide, hitsaus, kädentaidot sekä kivet ja korut..

Lue juttu

Projektiassistentti Johanna Laurilalla on:
”Narut vahvasti käsissä”

Tampereen Messujen projektiassistentti ja asiakaspalvelun työnohjaaja Johanna Laurila ei ehdi työpäiviinsä kyllästymään, sillä vaihtelevat työtehtävät ja toiminnan kehittäminen pitävät huolen mielenkiinnosta. Kuusi vuotta messujärjestäjän riveissä on todistanut, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Lue juttu

Finnclean 2011:
”Hygienia ja siisteys ovat hyvinvointia”

Ei ole lainkaan sama, kuinka työpaikan sekä julkisia tiloja siivotaan. Myös esimerkiksi ruuan laatu kulminoituu hygieniaan. Korkealaatuinen lopputulos vaatii siis paljon enemmän kuin tehokkaat pesuaineet tai nykyaikaiset laitteet. KiiltoClean Oy:n liiketoiminnan kehityspäällikkö Jukka Rantala tähdentää, että puhtaus on kokonaisvaltainen prosessi, joka tulee räätälöidä kunkin kohteen tarpeisiin.

Lue juttu

Tutustu vuoden 2011 TähtiUutiset-juttuihin

Avaa lista +

Logistikka 2011:
”Logistiikka-alalla tapahtuu suuria muutoksia”


Uusi materiaalinkäsittelyn ja logistiikan ammattimessutapahtuma Logistiikka 2011 sai erittäin hyvän vastaanoton. Peräti 98 prosenttia kävijätutkimukseen vastanneista messuvieraista koki tapahtuman vastanneen odotuksia. Jatkoa seuraa vuonna 2013, jolloin Tampereella järjestetään seuraavat logistiikkamessut.

Lue juttu

Elintarviketeollisuus 2011:
”Tampere oli pääroolissa leipomoalan SM-kisoissa”


Elintarviketeollisuus 2011 -messujen yhteydessä ratkottiin leipomoalan Suomen mestaruudet. Jännittävän kilpailun tuloksena syntyi uskomattoman taidokkaita ja herkullisia leipiä ja leivonnaisia, joista suurimman osan teemana oli Tampere.

Lue juttu

Finnclean 2011:
”Puhtausalan ammattilaiskilpailun voittaja siivoaa ahkerasti kotonakin”


Puhtausalan ammattimessuilla on pitkät perinteet, sillä tänä vuonna vietettiin Finncleanin 30-vuotisjuhlia. Lokakuisessa tapahtumassa seurattiin alan taitavimpien ammattilaisten työskentelyä tiukassa kilpailussa.

Lue juttu

Korjaamo2011:
”Tampere on oikea paikka järjestää autokorjaamoiden ja autohuollon ykköstapahtuma”


Autokorjaamoiden ja autohuollon ammattimessutapahtuma Korjaamo2011 järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa lauantaina 26. marraskuuta.

Lue juttu

Suomen Kädentaidot 2011:
”Glorian päätoimittaja Sami Sykkö: Käsityö on uutta luksusta”

Suomen Kädentaidot -messut on alan ehdoton valtakunnallinen ykköstapahtuma, joka houkuttelee vuosittain yli 30 000 kävijää. Tänä vuonna messujen avaajaksi on kutsuttu Glorian päätoimittaja Sami Sykkö .

Lue juttu

Asta Koti 2011:
”Trendivärit tuovat uutta ilmettä kodin sisustukseen”

Olohuoneen maalipintainen seinä ei olekaan enää tasaisen sileä, vaan hohtaa hopeisena ja houkuttelee koskettelemaan pitsisiä kohokuvioita. Asta Koti 2011 -messuilla nähtiin, että maalipinnat saavat nyt elää ja niihin yhdistellään erilaisia materiaaleja luovuutta ja mielikuvitusta säästelemättä.

Lue juttu

Tampereen Taidemessut 2011:
”Grafiikka elää Suomessa vahvana”

Yksi Tampereen Taidemessujen kohokohdista oli Vuoden nuoren taiteilijan 2012 julkistaminen. Tampereen Taidemuseon johtaja Taina Myllyharju kertoi raadin etsineen graafikkoa jo vuosikausia ja olevan oikein tyytyväinen löytöönsä.

Lue juttu

Pienoisrautatiepäivät 2011:
”Pienoisrautatiepäivät tarjosivat ainutlaatuista nähtävää ja koettavaa”

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 1.–2.10.2011 järjestetyt Pienoisrautatiepäivät tarjosivat nähtävää ja ihmeteltävää suurelle yleisölle.

Kiertävänä tapahtumana vuodesta 1984 lähtien toteutetut teemapäivät järjestettiin nyt jo 29. kerran. Taitavasti tehdyissä rautatiemiljöissä ja junissa riitti ihmeteltävää kaikenikäisille ja koko perheelle. Hienon hienoja yksityiskohtia ja eri aikakausien ilmapiiriä henkivät pienoismallit kiehtoivat ja ihastuttivat messuvieraita.

Logistiikka 2011:
”Logistiikka on talouden indikaattori”

Viime vuodet ovat olleet niin kansainvälisille kuin kansallisillekin yrityksille taloudellisesti haastavia, mikä heijastuu luonnollisestikin myös logistiikkayritysten arkeen. Itella Logistiikan Suomen myynti- ja markkinointijohtaja Ben Angelvirta ei näe kuitenkaan, että jo ohitetulla laskusuhdanteella olisi vain kielteisiä vaikutuksia. Hänen mukaansa vaikeat ajanjaksot voivat myös jalostaa liiketoimintaa.

Lue juttu

Finnclean & Elintarviketeollisuus 2011:
”Hygenia ja siisteys ovat hyvinvointia”

Ei ole lainkaan sama, kuinka työpaikan sekä julkisia tiloja siivotaan. Myös esimerkiksi ruuan laatu kulminoituu hygieniaan. Korkealaatuinen lopputulos vaatii siis paljon enemmän kuin tehokkaat pesuaineet tai nykyaikaiset laitteet. KiiltoClean Oy:n liiketoiminnan kehityspäällikkö Jukka Rantala tähdentää, että puhtaus on kokonaisvaltainen prosessi, joka tulee räätälöidä kunkin kohteen tarpeisiin.

Lue juttu

Alihankinta 2011:
”Venäjä on suomalaisyritysten mahdollisuus”

Sitra järjestää yhteistyössä Finpro ry:n, Teknologiateollisuus ry:n, Tampereen Messut Oy:n ja Alihankinta 2011 -messujen kanssa venäläisille yritysjohtajille tarkoitetun Suomen-vierailun, jolloin he tutustuvat maamme koneteollisuusmarkkinoihin. Yhtenä tärkeänä vierailukohteena ovat syyskuiset Alihankinta-messut.

Lue juttu

Logistiikka 2011:
Heikki Ruuhijärven juna kulkee ja rekalla pääsee

Kirjainyhdistelmä VR saatetaan mieltää herkästi ”junaksi Helsingistä Rovaniemelle”, mutta todellisuudessa samoilla raiteilla matkustajajunien kanssa kulkee valtava määrä myös VR Transpointin junia mukanaan teollisuuden tuotteita. Eikä sovi unohtaa, että VR Transpoint merkitsee myös rekka-autojen legioonaa.

Lue juttu...

Asta Koti 2011:
”Kodin sisustamisen megatrendi on tekemisen ilo”

Oma koti on kaunis koti, kun se on väri- ja tyylimaailmaltaan heijastusta omasta persoonasta. Tikkurila Oyj:n designpäällikkö Marika Raike rohkaisee satsaamaan kodin sisustamiseen, sillä silloin hänen mukaansa koti on kirjaimellisesti viihtyisä.

Lue juttu

Asta Koti 2011:
”Asta-messuilta löytyi sisustussuunnittelija”

Pian valmistuva uusi koti sai pirkkalalaisen Anne Halmeen lähtemään viime lokakuun Asta Koti -messuille tutkailemaan, josko vastaan tulisi samanhenkinen sisustussuunnittelija luomaan huoneisiin sisustuksellisia visioita.

Messujen Sisustusmaailmassa osaamistaan oli esittelemässä muun muassa Tarja Lammi , jonka asiantuntemus ja tyylitaju vakuuttivat Halmeen.

Lue juttu

Hevoset 2011:
”Aki Ylänne on ratsastuksen näköalapaikalla.”

Suomen Ratsastajainliitto ry:n urheilujohtaja Aki Ylänne sanoo ratsastuksen olevan nimenomaan välineurheilua, haavoittuvaista sellaista. Lopputulos kilparadoilla on ratsukon yhteistyön summa.

Lue juttu

Hevoset 2011:
”Onnistuminen hevosalalla edellyttää yleishevosmiesasennetta.”

Olympiatasolla kilpaillut kouluratsastaja Kyra Kyrklund , jos kuka, tietää hevosen kouluttamisen haasteet. Hänen mukaansa taitavaksi hevosalan ammattilaiseksi tullaan yleishevosmiesasenteella sekä pitkäjänteisellä työllä. Hän muistuttaa myös, että hevonen yhdistää ihmisiä yli sosiaalisten ja maiden rajojen.

Lue juttu

Hevoset-messut:
”Ravurin menestyksen takana on kokonaisvaltainen hyvinvointi.”

Kilpailevan hevosen menestyksen edellytys on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Hyvinvoinnin edellytys on kokonaisvaltainen hoitaminen. Tämä puolestaan edellyttää ammattilaisen osaamista, minkä todistaa viime vuoden Hevoset-messuilla hevosenhoitajan mestaruustittelin ansainnut Piia Kantoluoto .

Lue juttu

Helmikuinen Asta Rakentaja 2011:
”Olen hieman pelle peloton, joka laittaa kaiken atomeiksi”

Oskari Palomäki on tuttu kasvo televisiosta ja erilasten tapahtumien energisenä juontajana. Moni ei taida tietää, että alkuperäiseltä ammatiltaan tämä sanavalmis viihdyttäjä on timpuri eli rakennusalan miehiä. Ei siis ole lainkaan sattumaa, että hänet nähdään helmikuisten Asta Rakentaja -messujen isäntänä.

Lue juttu

Sportec 2011:
”Liikuntakamppanjat on torjuntataistelua laiskuutta vastaan.”

Kuinka saada kansa liikkumaan? Tarvitaanko porkkanaa vaiko keppiä? Liki 27 vuotta opetusministeriön liikuntayksikössä työskennelleellä Timo Haukilahdella on näihin kysymyksiin paljonkin näkemyksiä. Nyt eläkkeellä ollessaankin mies jatkaa kuntoilun puolestapuhujana. Hän haastaa jokaisen käyttämään hissin sijaan rappusia ja auton sijaan polkupyörää.

Lue juttu...

Fysiotec 2011:
”Liikunta on terveyden kannalta kaiken a ja o.”

Terveyden peruspilari on liikunta. Tämän vanhan totuuden valossa Zero Point Finlandin perustaja ja toimitusjohtaja Petteri Ahonenkin tahtoo valistaa ihmisiä pitämään itsestään huolta. Liikunta-alan yrittäjänä hän ei siis puhu ainoastaan edustamistaan tuotteista, vaan hän kehottaa jokaista motivoitumaan liikuntaan.

Lue juttu...

Sportec 2011:
”Tietojen päivittäminen messuilla on urheilualan ammattilaisten must.”

Janne Myllypakka on ollut viimeiset 20 vuotta aitiopaikalla seuraamassa, kuinka liikuntapaikkojen rakentamisessa ja ylläpidossa on menty eteenpäin. Tekniikoiden ja materiaalien kehityksen lisäksi mies korostaa liikuntapaikkojen työntekijöiden arvostuksen nousua.

Lue juttu...

Logistiikka 2011:
”Logistiikan päätrendit ovat toimitusnopeus ja varastoinnin minimointi”

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n johtajalla Heikki Ojanperällä on asemansa puolesta erinomaiset näköalat seurata logistiikka-alan tapahtumia maassamme ja kansainvälisestikin. Hän tietää kertoa, että tavaran kuljetuksen kaksi vallitsevaa trendiä ovat toimitusnopeus ja varastoinnin minimointi. Hän myös muistuttaa, että trendit vastaavat nimenomaan loppukäyttäjän eli kuluttajan eli ihmisen odotuksiin.

Lue juttu...

Ice Hockey Arenas 2011:
”Suomen jäähallirakentamisen korkea taso on kansainvälisesti tunnettua.”

Suomen Jääkiekkoliiton olosuhde- ja ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Jyrki Laiho sanoo, että vahvana jääkiekkomaana Suomella on syytä paukutella henkseleitä myös itse jäähallien rakentajana. Tämä voidaan jälleen todistaa maaliskuussa, kun Tampereella järjestetään kansainvälinen Ice Hockey Arenas -tapahtuma.

Lue juttu...

TähtiHaastattelu
”Harkkareiden missiona messut”

Rento meininki, monipuolisia tehtäviä, aikamoista vilskettä. Siinä Tampereen Messujen harjoittelijoiden kiteyttämä pyhä kolminaisuus, joka kuvaa heidän työpäiviään. Sini Kautialan , Jasmin Silanderin , Marianna Hakalan ja Meri Mattilan pirtaan sopii siis mainiosti projektiluonteinen toimintatapa.

Lue juttu...

Gymtec 2011:
Jukka Heinolan tavoitteena on laadukas arki

Liikuntakeskusyrittäjä Jukka Heinolalle hyvinvointi on enemmän kuin liikunta. Hän puhuu mielellään welness-asenteesta eli kokonaisvaltaisesta elämänhallinnasta, joka onnistuessaan antaa voimaa arkeen. Se on nykyaikaisen liikuntakeskuksen viesti nykyihmiselle.

Lue juttu...

Petteri Ahonen ja terveyden A & O

Terveyden peruspilari on liikunta. Tämän vanhan totuuden valossa Zero Point Finlandin perustaja ja toimitusjohtaja Petteri Ahonenkin tahtoo valistaa ihmisiä pitämään itsestään huolta. Liikunta-alan yrittäjänä hän ei siis puhu ainoastaan edustamistaan tuotteista, vaan hän kehottaa jokaista motivoitumaan liikuntaan.

Lue juttu

Heikki Ojanperä tuntee logistiikan trendit

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n johtajalla Heikki Ojanperällä on asemansa puolesta erinomaiset näköalat seurata logistiikka-alan tapahtumia maassamme ja kansainvälisestikin. Hän tietää kertoa, että tavaran kuljetuksen kaksi vallitsevaa trendiä ovat toimitusnopeus ja varastoinnin minimointi. Hän myös muistuttaa, että trendit vastaavat nimenomaan loppukäyttäjän eli kuluttajan eli ihmisen odotuksiin.

Lue juttu

Sportec on urheilualan ammattilaisten must

Janne Myllypakka on ollut viimeiset 20 vuotta aitiopaikalla seuraamassa, kuinka liikuntapaikkojen rakentamisessa ja ylläpidossa on menty eteenpäin. Tekniikoiden ja materiaalien kehityksen lisäksi mies korostaa liikuntapaikkojen työntekijöiden arvostuksen nousua.

Lue juttu

Piia Kantoluoto on elämäntapahevosenhoitaja

Kilpailevan hevosen menestyksen edellytys on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Hyvinvoinnin edellytys on kokonaisvaltainen hoitaminen. Tämä puolestaan edellyttää ammattilaisen osaamista, minkä todistaa viime vuoden Hevoset-messuilla hevosenhoitajan mestaruustittelin ansainnut Piia Kantoluoto .

Lue juttu

Oskari Palomäki on hieman pelle peloton

Oskari Palomäki on tuttu kasvo televisiosta ja erilasten tapahtumien energisenä juontajana. Moni ei taida tietää, että alkuperäiseltä ammatiltaan tämä sanavalmis viihdyttäjä on timpuri eli rakennusalan miehiä. Ei siis ole lainkaan sattumaa, että hänet nähdään helmikuisten Asta Rakentaja -messujen isäntänä.

Lue juttu

Sähköautolla ei jäädä jalkoihin

”Suomessa on valmisteilla hieman suuremman mittakaavan sähköautohanke, jossa mukana voisivat olla esimerkiksi VTT, Tekes, Tredea Oy, energialaitoksia sekä myös Ensto Oy laitevalmistajana. Vaikka tällä hetkellä maassamme on vasta vain noin sata sähköautoa liikenteessä, uskon, että jo lähitulevaisuudessa tilanteeseen tulee muutos”, sanoo Ensto Oy:n uuden teknologian johtaja Matti Rae .

Lue juttu...

Harri Jaskari tilaa aurinkoista ja tuulista säätä

Kansanedustaja Harri Jaskari on aurinkoisten ja tuulisten kelien ystävä, sillä muun muassa niiden avulla tavallinen tossunkuluttaja voisi etenkin tulevaisuuden älykkäiden sähköverkkojen avulla helpottaa yleisiä sähköntuotantopaineita ja osallistua ilmastotavoitteiden talkoisiin.

Helmikuisessa Verkosto-messutapahtumassa puhuva Jaskari toivoo, että myös keskustelut sekä käytännöntason teot saisivat aurinkoa ja tuulta osakseen, jotta älykkäitä sähköverkkoja päästäisiin toteuttamaan viisaalla aikataululla.

Lue juttu...

”Messuilta löysin tyylitajuisen sisustussuunnittelijan”

Pian valmistuva uusi koti sai pirkkalalaisen Anne Halmeen lähtemään viime lokakuun Asta Koti -messuille tutkailemaan, josko vastaan tulisi samanhenkinen sisustussuunnittelija luomaan huoneisiin sisustuksellisia visioita. Messujen Sisustusmaailmassa osaamistaan oli esittelemässä muun muassa Tarja Lammi , jonka asiantuntemus ja tyylitaju vakuuttivat Halmeen.

Lue juttu

Jani Majalla on melkein miljoona narua käsissään

Siitä se projektipäällikön aamu käynnistyy, nimittäin kalenterin silmäilystä eli työpäivän epistolan tutkailusta. Tyypillinen arki on täynnä muun muassa tilausvahvistusten tekemistä, myyntityötä, sisäisiä ja asiakaspalavereja, markkinoinnin suunnittelua, aikataulutusta ja delegointia – vaan ei juurikaan kahvitaukoja. Jani Maja kun ei kahvia juo.

Lue juttu

Ei mikään pöllömpi projektiassistentti

Kun soitat Tampereen Messujen asiakaspalveluun, saattaa ystävällinen ääni luurissa hyvinkin kuulua Pauliina Kanervalle , joka yhdessä kollegojensa kanssa auttaa, ohjaa ja opastaa messuiluun liittyvissä kysymyksissä. Hän on paitsi palveluhenkinen projektiassistentti, myös taitava piirustaja, jonka luovat kädet luonnostelevat luontevasti vaikkapa pöllön kuvia.

Lue juttu

Tutustu aikaisempiin TähtiUutiset-lehtiin vuosilta 2008-2010

Avaa lista +

Jaa ystäviesi kanssa

Nyt voit seurata Tampereen Messuja myös Twitterissä!