Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Liity TähtiKlubiin!

Tähtiklubin jäsenenä saat tietoa omista suosikkimessuistasi jo etukäteen. Jäsenyys ei maksa sinulle mitään!

Liity nyt »

”Tuntuu hienolta antaa messutapahtumalle oma puumerkkinsä”

28.03.2013

Tampereen Messujen projektipäällikön Raimo Pylvänäisen mukaan messumaailmassa tulosta syntyy jääräpäisellä uskolla projektiinsa sekä tekemällä kotiläksyt kunnolla. Jokaisen messuteeman taustoihin ja faktoihin tulee panostaa kaikkensa, jotta lopputuloksena on kyseisen alan ammattilaisten arkea parhaimmalla mahdollisella tavalla palveleva messutapahtuma.

Raimo Pylvänäinen tietää, että messufoorumi on yritysmaailmassa arvostetussa asemassa. Projektipäällikkö Pylvänäiselle se merkitsee mielekästä työsaraa, sillä hän on päivittäin rakentamassa ammattimessutapahtumia.

- Koen omakseni nimenomaan ammattimessut. Arvostan suurelle yleisölle tarkoitettuja kuluttajamessuja erittäin korkealle, mutta itse koen olevani vahvimmillani B-to-B-kuvioissa.

Mies luki alun perin itsensä ekonomiksi ja teki töitä muun muassa pankin rahoituspäällikkönä, mutta opiskeluaikaiset työkokemukset messuilta veivät Pylvänäisen mukanaan.

Messujen suunnittelussa voin käyttää hyväkseni koulutuksen antamaa analyyttistä ajattelukykyä.

raimo pylvänäinen

- Messujen suunnittelussa ja niitä tehdessä voin käyttää hyväkseni koulutuksen antamaa analyyttistä ajattelukykyä. Myös tapahtumien kannattavuuden kartoitus vaatii ymmärrystä kunkin alan taloudellisista edellytyksistä, Raimo Pylvänäinen pohtii.

”Mukana uuden synnyssä”

Tampereen Messuilla Raimo Pylvänäinen on työskennellyt parisen vuotta. Taustalla on kaiken kaikkiaan noin 20 vuoden kokemus eri messujärjestäjien leivissä, joten ala on miehelle tuttu kuin omat taskut.

Pylvänäisen työhistoriaan mahtuu paljon messutapahtumia, joiden synnyssä ja kehityksessä miehellä on ollut merkittävä rooli. Tällaisia teemoja ovat olleet Suomessa muun muassa kaivosala ja kunnossapito. Ansiolistalta löytyvät myös Tallinnassa sekä Pietarissa järjestetyt kunnossapito- ja energiamessut.

Tampereen Messuilla miehellä on sormensa pelissä muun muassa hitsausalan Nordic Welding-, verkkoliiketoiminnan Verkosto-messujen sekä vuonna 2014 käyntiin polkaistavien elintarvikepakkausalan Nordic Pack- sekä elintarvikealan Nordic Food -messujen suunnittelussa, myynnissä ja toteutuksessa.

”Koen olleeni etuoikeutettu saadessani olla usein mukana uuden synnyssä.”

raimo pylvänäinen

- Tuntuu hienolta, kun voi antaa tapahtumalle ja sen suunnittelulle oman puumerkkinsä. Koen olleeni etuoikeutettu saadessani olla usein mukana uuden synnyssä, Pylvänäinen kertoo.

- Mikään ei tunnu paremmalta, kuin saada aikaan pysyvä messutapahtuma tai olla kehittämässä messutapahtumaa eteenpäin.

Siunaus, kirous ja suola

Messumaailmassa onnistumistaan voi mitata selkeillä mittareilla.

- Palaute tulee nopeasti, sillä menestys on nähtävissä heti myynnin valossa. Se on tavallaan siunaus ja kirous, kuitenkin loppujen lopuksi hyvä asia, sillä se heijastuu myös seuraaviin messuihin.

- Mielipidetutkimusten positiiviset ja negatiiviset palautteet osoittavat, osaako käsitellä saamaansa tietoa ja pystyykö jatkossa tekemään korjausta vaativat asiat siten, ettei kielteistä palautetta tulisi.

”Tämän työn suola on se, että pystyn itse vaikuttamaan onnistumiseeni.”

raimo pylvänäinen

- Tämän työn suola on se, että pystyn itse vaikuttamaan onnistumiseeni, Raimo Pylvänäinen kiittelee.

Messuja tehdään siis vahvasti omalla persoonalla.

- Pyrin omalta osaltani luomaan innostusta työyhteisöön. Koen, että esimerkiksi kadehtiminen olisi aivan turhaa, koska itse asiassa jokaisen onnistuminen projekteissaan on kaikkien etu.

Remonttia ja reissaamista

Raimo Pylvänäisen vapaa-ajan askareista pitävät huolen muun muassa omakotitalo ja pihapiiri, ”joissa riittää aina remontoitavaa ja kuopan kaivuuta”. Myös matkustelu vaimon kanssa viehättää.

- Viimeksi oltiin Kuubassa. Vuosien mittaan olemme käyneet varmaan yhteensä 40 maassa.

- Lasten ollessa pieniä meillä oli tapana esimerkiksi vuokrata ulkomailla asuntoauto ja kulkea sillä monissa paikoin.

- Nyt vaimon kanssa kahdestaan ollaan hieman laiskistuttu, ettei niin paljon retkeillä. Toki aina pitää pari päivää olla liikenteessä, sillä ei minusta ole makaamaan viikkoa uima-altaalla, toteaa toiminnan mies, projektipäällikkö Raimo Pylvänäinen.

Jaa ystäviesi kanssa: