Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen tapahtumat järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

”Suomen Kädentaidot on ideoiden näyteikkuna!”

03.09.2014

Marraskuisten Suomen Kädentaidot -messujen kymmentuhatpäinen yleisö voi luottaa saavansa jälleen kerran runsaasti ajatuksia omaan harrastukseen tai ammattiin, intoa tekemiseen sekä lahjoja jouluksi ja omaksi iloksi.


Suomen Kädentaidot- ja Finnish Design -muotinäytösten juontaja Saimi Hoyer uskoo vakaasti, että 14.-16.11. järjestettävät messut ovat kuin luovien ideoiden näytösikkuna.

Hän on jo vuosia haikaillut pääsevänsä kokemaan Euroopan suurimman käsi- ja taideteollisuustapahtuman, Suomen Kädentaidot -messut, paikan päällä, mutta työkuviot ovat estäneet sen toistaiseksi.

Nyt näyttävän muotiuran tehnyt ja itsekin kädentaitajana tunnettu Saimi Hoyer pääsee nauttimaan messuista aitiopaikalta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa, sillä hän on mukana tapahtumassa juontajana.

- Nämä messut ovat korkeasti arvostetut, joten on hienoa olla vihdoin itsekin mukana, Saimi Hoyer iloitsee.

Tiedän, että näillä messuilla pääsee ihastelemaan monipuolisesti ihanuuksia, joita taitajat ovat käsin tehneet.

saimi hoyer

- Fiilikset on hyvät, sillä tiedän, että näillä messuilla pääsee ihastelemaan monipuolisesti ihanuuksia, joita taitajat ovat käsin tehneet. Uskon myös, että viikonvaihteessa on luvassa runsaasti aitoja kohtaamisia.

Herkkupaloja ja persoonallista

Saimi Hoyer nähdään jokaisena messupäivänä järjestettävien Suomen Kädentaidot- ja Finnish Design -muotinäytösten juontajana. Muun muassa menestyksekäs mallinura on antanut vahvan pohjan Hoyerin näkemyksille muodista ja tyylistä.

- Korostan aina, että ne ovat kaksi eri asiaa. Muodista tulisi napata herkkupaloja, mutta muotivirtauksia ei tulisi seurata orjallisesti. On tärkeää olla omalle tyylille uskollinen siten, että yhdistää uusista muoti-ideoista juuri omalle persoonallisuudelle sopivat elementit, Hoyer opastaa.

On tärkeää olla omalle tyylille uskollinen siten, että yhdistää uusista muoti-ideoista juuri omalle persoonallisuudelle sopivat elementit.

saimi hoyer

- Tulee siis katsoa peiliin ja varmistua, mitkä trendit istuvat itselle. Toki villejäkin kokeiluja voi tehdä, mutta esimerkiksi värejä ei tulisi valita sokeasti muodin vaan omien mieltymysten mukaan.

- Suomen Kädentaidot -messut ovat omiaan tarjoamaan kävijöille juuri näitä herkkupaloja, joilla itseään voi piristää.

Inspiraatiota näyteikkunasta

Muotialan ihmisiltä kysytään usein, kiertävätkö nämä ahkerasti kauppoja trendien perässä. Saimi Hoyer ei käyskentele niinkään kaupoissa vaan tutkailee näyteikkunoita. Niiden inspiroimana hän voi hyvinkin poiketa putiikkiin ja tehdä hankintoja.

- Suomen Kädentaidot -messut ovat mielestäni kuin näyteikkuna, josta saa hyvän kuvan uusista ideoista. Ne antavat varmasti intoa. Koko tapahtuman lähtökohtahan on ennen kaikkea käsillä tekeminen. Neuvoisin kävijöitä miettimään jo etukäteen, millaisia ideoita etsivät.

Sienikausi vaihtuu kudontaan

Käsillä tekeminen on myös Saimi Hoyerin sydäntä lähellä. Kiireinen sienestyskausi vaihtuu juuri Suomen Kädentaidot -messujen aikoihin kudontakaudeksi.

- Teen lähinnä villapaitoja, kaulahuiveja ja pipoja. Niillä meidän perhe on puettu, Hoyer naurahtaa.

Pari vuotta sitten Saimi Hoyer suunnitteli oman silmälasimalliston. Koska hänellä on vahva kosketuspinta muotiin ja tyyliin, ei ole kovin kaukaa haettua ajatella, että hän ryhtyisi suunnittelijaksi jatkossakin.

- En osaa sanoa, liittyisikö se vaatteisiin, sisustamiseen vaiko käyttöesineisiin, mutta tarvitsisin yhteistyökumppaniksi ammattilaisen. Toivottavasti jossain vaiheessa sellaiseen projektiin olisi aikaa, Saimi Hoyer kaavailee.Suomen Kädentaidot 2014 ja Tampereen Taidemessut 2014

Suomen Kädentaidot 2014 -messut järjestetään 14.–16.11.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A- C- ja E-halleissa. Viikonvaihde kokoaa käsityön ystävät Euroopan suurimpaan käsi- ja taideteollisuustapahtumaan.

Suomen Kädentaidot -messut saa tänä vuonna rinnalleen suuren suosion saaneen taiteen ystävien tapahtuman Tampereen Taidemessut. Valtakunnallisesti suosituilla taidehankintojen ja - harrastamisen messuilla on esillä ja myynnissä lukuisten taiteilijoiden teoksia. Lisäksi harrastajille on tarjolla uusia ideoita ja tarvikkeita. Taiteilijahaastatteluiden ja -keskusteluiden keskiössä ovat lukuisat nimekkäät taiteilijat sekä alan vaikuttajat.

Jaa ystäviesi kanssa

Nyt voit seurata Tampereen Messuja myös Twitterissä!