Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen tapahtumat järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Personal trainerin tarkoitus on innostaa hyvinvointiin

16.12.2014

Henkilökohtainen ohjaaja eli jo vakiintunut termi personal trainer voi olla parhaimmillaan yksi vahva tekijä synnyttämään innostusta oman terveyden parantamiseen ja ylläpitoon. Pientä päänvaivaa aiheuttaa kuitenkin se, ettei nimikettä ole vielä suojattu, joten tarjonta on käytännössä kirjava. Fysioline Oy:n ja Fitness Academy of Finlandin liiketoimintajohtaja Jari Lamminen vakuuttaa silti, että järjestelmä tilanteen kontrolloimiseen on jo ollut pitkään käytännössä sekä kehittelyssä edelleen.

Tällä hetkellä personal trainer -nimikettä voi käyttää vapaasti sekä kouluttautuneet että niin sanotut itseoppineet ohjaajat. Ensimmäinen European Register of Exercise Professionals (EREPS) hyväksymä koulutusorganisaatio FAF on Suomessa on omalta osaltaan kehittänyt ja toteuttanut jo vuodesta 1997 lähtien koulutusta, joka varmistaa pätevyyden ja osaamiseen henkilökohtaisena ohjaajana toimimiseen.

- Olemme FAFissa pyrkineet tuomaan asiaa esille julkisuudessa, ja aika hyvin aihe on ollutkin otsikoissa eri tiedotusvälineissä, Jari Lamminen sanoo.

Olemme FAFissa pyrkineet tuomaan personal training -asiaa esille julkisuudessa, ja aika hyvin aihe on ollutkin esillä eri tiedotusvälineissä.

jari lamminen

Syynä tähän on se, että Lammisen mukaan nyt tavallinen kuluttaja ei voi aina tietää, kuka on koulutuksen saanut ammattilainen ja kuka on epäpätevä.

Tavoitteena rekisteri

- Tavoitteemme on saada Suomeen rekisteri, josta löytyvät kaikki laadukkaan koulutuksen saaneet personal trainerit. Lisäksi olemme yhdessä Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys ry:n eli SKY:n kanssa rakentamassa järjestelmää, jossa sertifioidun koulutuksen saaneet personal trainerit saavat SKY:n auktorisoinnin. Näin syntyy uusi nimike eli auktorisoitu personal trainer, Lamminen kertoo.

Kuinka kuluttajan on tällä hetkellä itse mahdollista vakuuttua ohjaajansa osaamisesta?

- Kuluttajan kannattaa ilman muuta selvittää, minkä koulutuksen personal trainer on saanut. Laadukkaan koulutustahon voi selvittää vaikka SKY:n kautta.

Kuluttajan kannattaa ilman muuta selvittää, minkä koulutuksen personal trainer on saanut.

jari lamminen

- Ajatuksena on julkaista ensi kevään aikana siis julkinen rekisteri, johon hyväksytään vain tietyn sertifioidun koulutuksen käyneet personal trainerit.

Riittävästi ja turvallisesti

Personal trainer on tuttu juttu jo pitkältä ajalta, sillä etenkin kuntokeskukset ovat lanseeranneet ajatusta vahvasti.

Personal trainer on osaaja, joka omalla henkilökohtaisella osaamisellaan ja persoonallaan saa ihmisen innostumaan kuntoilusta.

jari lamminen

- Parhaimmillaan personal trainer on osaaja, joka omalla henkilökohtaisella osaamisellaan ja persoonallaan saa ihmisen innostumaan kuntoilusta ja liikkumaan oman hyvinvointinsa kannalta riittävästi ja turvallisesti, Jari Lamminen visioi.

Hän toteaa tyytyväisenä, että Suomessa kyseinen palvelu on löydetty kiitettävästi.

- Viimeisen muutaman vuoden aikana personal trainer -palveluiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti, mikä on vaikuttanut myös koulutuskysyntään. Uskon, että nyt on oikea aika huolehtia myös osaamisen tasosta, ettei personal trainer -palveluiden maine kärsi alalla.

- Tämän vuoksi olemme vahvasti mukana vaikuttamassa siihen, että kuluttaja saa tulevaisuudessakin laadukkaita palveluita.

Personal trainer -teema on esillä myös Tampereella maaliskuisilla SGGF 2015 -messuilla, jotka muodostuvat Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messuista. Tapahtumakokonaisuus on Suomen laajin ja perinteisin liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaisten tapahtuma.

SGGF 2015

SGGF 2015 on Sportecin, Greentecin, Gymtecin ja Fysiotecin messukokonaisuus, joka yhdistää luonnollisesti toisiinsa sidoksissa olevat toimijat kaikilta neljältä liikunnan ja hyvinvoinnin alalta luoden uusia verkostoja ja toimintamalleja. Tapahtuma järjestetään 18.-19.3.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tapahtumakokonaisuutta ovat Tampereen Messut Oy:n kanssa toteuttamassa muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry ja Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry.

Jaa ystäviesi kanssa

Nyt voit seurata Tampereen Messuja myös Twitterissä!