Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Liity TähtiKlubiin!

Tähtiklubin jäsenenä saat tietoa omista suosikkimessuistasi jo etukäteen. Jäsenyys ei maksa sinulle mitään!

Liity nyt »

Nopeat muutokset takaavat huolinta-alan hektisyyden

02.04.2013

Laadukas huolinta on merkittävä osatekijä asiakasyrityksen liiketoiminnan menestymisessä. Siksi koko uransa alalla työskennellyt Rahtihuolinta Suomi Oy:n toimitusjohtaja Anne Pennala painottaa muuttuvien tekijöiden hallintaa; on pysyttävä ajan tasalla voidakseen palvella asiakkaita onnistuneesti.

Anne Pennala kertoo, että huolintapuolella eletään nykyisin hyvin hektisessä sykkeessä, sillä esimerkiksi kuljettamisiin, tullaukseen, turvallisuuden varmistamiseen sekä tuonti- ja vientilainsäädäntöihin voi tulla lyhyessäkin ajassa muutoksia, jotka heijastuvat huolinta-arkeen.

- Reilu kymmenen vuotta sitten alalla oli huomattavasti seesteisempää, vaan 2000-luvulla on tullut suuria muutoksia. Alussa ilmassa saattoi olla muutosvastarintaa, mutta tänä päivänä alalla toimivat ovat jo tottuneet nopeisiinkin muutoksiin, eli ymmärretään panostaa koulutukseen ja tilanteiden seurantaan, Pennala tietää.

- Omat haasteensa asettavat muun muassa meri- ja lentokuljetuksiin liittyvät direktiivit, jotka koskevat vaikkapa ympäristönäkökulmia. Myös yritysten fuusioituminen ja kansainvälisten huolintaliikkeiden tulo omalla nimellä sekä toimipisteillä Suomeen merkitsevät muutoksia, Pennala antaa esimerkkejä.

On siis oltava ajan tasalla, jotta voi palvella asiakkaita oikein.

anne pennala

- On siis oltava ajan tasalla, jotta voi palvella asiakkaita oikein. Se edellyttää ehdottomasti ammattitaitoista henkilökuntaa, joka pystyy tarjoamaan yrityksille juuri heille sopivia ratkaisuja.

Suomessa ja maailmalla

Anne Pennala huomauttaa, että viimeisen 15 vuoden aikana maailma on pienentynyt. Tavaraa viedään kauas ja tuodaan kaukaa.

- Hyvä esimerkki on Afrikka, joka on tehnyt nopeaa nousua, Pennala konkretisoi.

Kun kuljetuksia järjestetään kauas, tulee huolintayrityksen pystyä luottamaan yhteistyökumppaneihin.

- On yksinkertaisesti tehtävä oikeita valintoja, jotta toimintaketjut toimivat ja kaikki nivoutuu sujuvasti yhteen.

Pennala muistuttaa, että hieman syrjässä sijaitseva ja maantieteellisesti suuri Suomi on aivan erilaisten haasteiden edessä kuin muu Eurooppa.

- Etenkin kuljetuspuoli on oleellisessa roolissa, jotta toimitukset pelaavat. Suomessa kuljetuspalvelukumppaneiden luotettavuus korostuu, sillä meidän yrityksen nimissähän he toimivat.

Mielenkiinto pitää pintansa

Toimitusjohtaja Anne Pennalalla on yli kolmen vuosikymmenen kokemus huolinnasta. Hänen mukaansa alan vaihtelevuus pitää työn mielenkiinnon yllä.

- Kansainvälinen kaupankäynti tuo mukanaan monenlaisia erilaisia asiakkaita. Meillä on asiakaskunnassa niin yhden miehen yrityksiä kun suuria konserneja.

Monipuolinen yhteistyöverkosto ja kuljetusmuotojen kehittymiset takaava mielenkiintoisen työarjen.

anne pennala

- Monipuolinen yhteistyöverkosto ja muun muassa kuljetusmuotojen kehittymiset takaavat mielenkiintoisen työarjen, Pennala kuvailee.

Vuorovaikutusta messuilla

Messutapahtuma on Pennalan kokemuksen mukaan ennen kaikkea vuorovaikutusta.

Ajattelen messuja sosiaalisena tapahtumana, jossa kanssakäymisen kautta on mahdollista löytää uusia kontakteja.

anne pennala

- Ajattelen messuja sosiaalisena tapahtumana, jossa kanssakäymisen kautta on mahdollista löytää uusia kontakteja ja ratkaisuja.

- Tulevat Logistiikka-messut ovat myös oman tunnettuuden lisäämistä ja markkinointia, Pennala huomauttaa.

Rahtihuolinta Suomi Oy:n osaston tunnelma tulee olemaan tällä kertaa erityisen juhlava.

- Messuilla juhlimme yrityksemme merkkipäivää, sillä olemme olleet 20 vuotta alalla, toimitusjohtaja Anne Pennala hymyilee.

Logistiikka 2013

Materiaalinkäsittelyn ja logistiikan ammattilaisille suunnatut Logistiikka-messut toteutetaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 17.–19.4.2013. Samaan aikaan 17.–18.4.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään Teolliset Palvelut -messut.

www.logistiikkamessut.fi

Jaa ystäviesi kanssa: