Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Liity TähtiKlubiin!

Tähtiklubin jäsenenä saat tietoa omista suosikkimessuistasi jo etukäteen. Jäsenyys ei maksa sinulle mitään!

Liity nyt »

Projektiassistentti Johanna Laurilalla on
narut vahvasti käsissä

05.03.2012

Tampereen Messujen projektiassistentti ja asiakaspalvelun työnohjaaja Johanna Laurila ei ehdi työpäiviinsä kyllästymään, sillä vaihtelevat työtehtävät ja toiminnan kehittäminen pitävät huolen mielenkiinnosta. Kuusi vuotta messujärjestäjän riveissä on todistanut, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Johanna Laurilan arki on monenkirjavaa asiakaspalvelua. Lisäksi 31-vuotias työnohjaaja huolehtii siitä, että kanssasiskojen työmäärä pysyy aisoissa ja että ”kaikilla on hyvä olla”.

– Normityöhön mahtuu muun muassa asiakaspalvelua niin puhelimitse kuin sähköpostitsekin, omia messuprojektikohtaisia käytännön töitä ja palavereja. Toimistoarjen vastapainoksi tuntuu mukavalta päästä messuvilinään ihmisten keskelle. Luonteelleni sopii pieni kiire. Hektisessä työtahdissa olen parhaimmillani, Johanna arvelee.

– Työohjaukseen kuuluu muun muassa seurata, että kaikkien neljän asiakaspalvelijan työmäärä ja resurssit ovat tasapainossa. Vastuullani on myös harjoittelijoiden rekrytointi teknisen päällikön Mikko Savolaisen kanssa sekä näiden ohjaus.

– Mielenkiintoisena työni pitävät ennen kaikkea monipuoliset tehtävät ja tiimimme hieno yhteishenki, Johanna hymyilee.

Työpöydän hallittu kaaos

Johanna Laurila on koulutukseltaan matkailun restonomi, mikä on antanut naisen mukaan hyvät eväät messutyöhön.

– Koulutukseni yksi osa-alue oli messujen ja tapahtumien järjestäminen, sillä nekin ovat matkailun kenttää, Johanna kertoo.

Hän ei pidä itseään niinkään järjestelmällisenä, vaan ennemminkin kokonaisuuden hahmottajana.

– Työpöytäni on todella epäjärjestyksessä, mutta itse tiedän hyvin, mitä pöydälläni tapahtuu ja missä kohtaa kaaosta mikäkin työtehtävä sijaitsee, Johanna nauraa ja lisää:

– Uskon osaavani pitää hyvin narut käsissäni. En siis ole siivoojatyyppiä, mutta asioiden hoitaminen luontuu.

Kävijän silmin

Johanna on kuluvana vuonna Alihankinta- ja Puutarha-messujen sekä Keräily-tapahtuman projektiassistenttina. Alihankinnassa hän pääsee hyödyntämään vahvaa kielitaitoaan, joka on peruja synnyinmaasta Kanadasta.

– On luontevaa, että olen kansainvälisen Alihankinnan projektiassistentti, sillä niillä messuilla on paljon ulkomaalaisia näytteilleasettajia ja vieraita. Näin pääsen käyttämään englantiani, Johanna sanoo.

– Puutarha ja Keräily ovat kuluttajamessuja, joten niiden luonne on aivan toisenlainen kuin Alihankinnan. Vaihtelu virkistää, joten on kiva tehdä eri alojen messutapahtumia.

Jos Johanna ajattelisi Tampereen Messujen messuja kävijänä, hän päätyisi mitä todennäköisimmin ainakin Asta Koti-, Suomen Kädentaidot-, Sportec- ja Kotimaan Matkailumessuille.

– Koti-teema kiinnostaa, sillä itsekin sain juuri remontin valmiiksi. Suomen Kädentaidot on mukavat, vaikka en olekaan itse käsityöihminen, sillä messuilta voi hankkia ihania tavaroita ja vaikkapa joululahjoja.

– Olen liikunnallinen ihminen, joten Sporteciin tulisin myös. Lisäksi matkailun ystävänä Kotimaan Matkailumessut kokisin omakseni, Johanna pohtii.

Sydämessä Lassi, Kanada ja salibandy

Johanna muutti Suomeen kuusivuotiaana. Yhteydet synnyinmaahan ovat yhä vahvat, sillä Johanna matkustaa usein Kanadaan tapaamaan ystäviään. Isänsä kanssa hän on järjestänyt jo monena vuonna jääkiekkomatkoja vaahteramaahan.

Johannan suunnitelmissa on lentää lähitulevaisuudessa Kanadaan viisivuotiaan Lassi -poikansa kanssa.

– Käymme Kanadassa, kun Lassi jaksaa pitkän lentomatkan Amerikan mantereelle. On tärkeää päästä esittelemään synnyinmaani pojalleni.

Äidin ja pojan yhteinen harrastus on liikunta.

– Lassin kanssa urheilemme paljon. Lassi on aloittanut jääkiekon ja on kovasti kiinnostunut myös laskettelusta sekä todennäköisesti pian myös lumilautailusta.

Omaksi lajikseen Johanna on silti valinnut jääkiekon sijaan salibandyn. Takana on hieno liigatason ura tamperelaisen Classicin puolustajana, ja nykyisin Johanna viihtyy Classicin naisten liigajoukkueen joukkueenjohtajana sekä c-junioreiden valmentajana.

– Olen pelannut noin 15 vuotta ja ollut mukana voittamassa suomenmestaruuksia, Eurooppa Cupin mestaruuden sekä Suomen cupin mestaruuksia. Mitaleja on siis kertynyt sekä tietysti todella hyviä ystäviä ja unohtumattomia kokemuksia, Johanna iloitsee.

– Vuonna 2009 olin mukana myös Kanadan maajoukkueessa MM-kisoissa. Kanadassa laji on vielä niin nuori, joten menestys ei ollut kovin hyvä, kertoo kaksoiskansalaisuuden omaava Johanna.

Vilske töissä ja vapaa-ajalla on Johannalle mieluista, mutta välillä on paikallaan hieman rentoutuakin.

– Totta kai löydän nekin hetket, jolloin makaan sohvalla rauhassa, Johanna Laurila lupaa.

Jaa ystäviesi kanssa: