Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Liity TähtiKlubiin!

Tähtiklubin jäsenenä saat tietoa omista suosikkimessuistasi jo etukäteen. Jäsenyys ei maksa sinulle mitään!

Liity nyt »

Messusyksy 2012 huomioi
niin ammattilaiset kuin kuluttajatkin

06.03.2012

Tuleva syksy tarjoaa yhteensä yhdeksän messutapahtumaa. Teemoissa ovat turvallisuus, alihankinta, koti, taide, hitsaus, kädentaidot sekä kivet ja korut.

”Vahvasti mukana bisneksessä”

Turvallisuus-messuilla on jo useana vuonna ollut mukana Würth Oy, jonka [email protected] vetäjä ja kehittäjä Jukka Nylander kertoo messuilla olevan yrityksen markkinoinnin kannalta useitakin funktioita.

– On tärkeä osallistua Turvallisuus-messuille ja osoittaa, että olemme vahvasti mukana alan bisneksessä, Nylander korostaa.

Hänen mukaansa messupäivät ovat myös hieno mahdollisuus tavata asiakkaita.

– Kohtaamiset messuilla ovat ennen kaikkea olemassa olevien asiakassuhteiden ylläpitoa. Samalla tavoitamme myös kaikki merkittävät henkilöt, jotka vastaavat työsuojelu- ja turvallisuusasioista, Nylander huomauttaa.

Turvallisuus 2012 -messut järjestetään 5.–7. syyskuuta. Lisätietoa turvallisuusalan ammattimessuista löytyy messutapahtuman internetsivuilta osoitteessa: www.turvallisuusmessut.fi . Samaan aikaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään Security- ja Työhyvinvointi-messut.

Ammattilaisten kohtaamispaikka

Kiinteistöturvallisuus-messut on järjestetty Turvallisuus-messujen yhteydessä vuodesta 2006 lähtien. Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan uudistuneena ja uudella nimellä, Security 2012.

Yksi näytteilleasettajista on Provacuum Oy, jonka toimitusjohtaja Perttu Aho ajattelee messujen olevan nimenomaan ammattilaisten kohtaamispaikka.

– Odotamme, että julkisen sektorin paloturvallisuudesta vastaavat kokevat Security-messut omakseen. Painopiste on siis nimenomaan ammattilaisten tapaamisissa, Perttu Aho visioi.

– Ajatuksenamme on tehdä sammutuslaitteistoamme ja palonhallintajärjestelmiämme tutuksi.

– Näkyvyyden varmistamme sillä, että osastomme on korttelipaikalla, eli kaikki neljä sivua ovat auki. Järjestämme osastollamme toiminnallisuutta, joten siellä pääsee kokeilemaan sammutusjärjestelmää, Perttu Aho kertoo.

Security 2012 -messut järjestetään 5.–7. syyskuuta. Lisätietoa turvallisuustekniikan ja -palveluiden ammattimessuista löytyy messutapahtuman internetsivuilta osoitteessa: www.securitymessut.fi .
Samaan aikaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään Turvallisuus- ja Työhyvinvointi-messut.

Hyvät kokemukset tuovat messuille

Työhyvinvointi-messuille aikaisemminkin osallistunut Haikon Kartano on myös tulevana syksynä messutapahtuman näytteilleasettajana. Kylpylänjohtaja ja työhyvinvointipäällikkö Raija Huovisen mukaan hyvät kokemukset aikaisempina vuosina houkuttelivat yrityksen jälleen mukaan.

– Työhyvinvointi-messuilla olemme tavoittaneet juuri meille oikean asiakaskunnan eli uudet potentiaaliset asiakkaat, joille yrityksemme palvelut eivät ole vielä olleet tuttuja. Toki myös jo olemassa olevien asiakkaiden kanssa on ollut tärkeää kohdata messuilla, Huovinen kertoo.

– Ensi syksynkin messuilla korostamme asiantuntijuuttamme. Ajatuksena on tietenkin valita osastollemme aktiivisia esittelijöitä, ja mukana on myös ammattilainen tarjoamassa vaikkapa hierontaa. Messuilla on oleellista erottua yksilöllisesti, Raija Huovinen miettii.

Työhyvinvointi 2012 -messut järjestetään 5.–7. syyskuuta. Lisätietoa työkyvyn ja työhyvinvoinnin ammattimessuista löytyy messutapahtuman internetsivuilta osoitteessa: www.tyohyvinvointimessut.fi . Samaan aikaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään Security- ja Turvallisuus-messut.

Alihankinta on brändi

Kävijämäärältään Pohjoismaiden suurimmat ja koko Euroopan toiseksi suurimmat alihankintamessut järjestetään tulevana syksynä jo 22. kerran. Lehtosen Konepaja Oy on ollut Alihankinnassa näytteilleasettajana peräti 21 kertaa. Yrityksen toimitusjohtajan Erkki Lehtosen mukaan messutapahtuma on kuin vuosikatsaus, jossa pääsee näkemään alan yleistilanteen.

– Alihankinta on tapahtumana jo brändi. Näillä messuilla on oltava mukana, Lehtonen kiteyttää.

– Kolmen messupäivän aikana meillä on mahdollisuus tavata nykyiset ja potentiaaliset uudet asiakkaat, kollegat ja alan sidosryhmät. Messuosallistumisellamme on ollut aina hyvät tulokset, sillä olemme saaneet hyviä kontakteja, toimitusjohtaja vakuuttaa.

Alihankinta 2012 -messut järjestetään 18.–20. syyskuuta. Lisätietoa kansainvälisistä teollisuuden alihankinnan ammattimessuista löytyy messutapahtuman internetsivuilta osoitteessa: www.alihankinta.fi .

”Messuilla saa näkyvyyttä”

Viime vuonna ensimmäistä kertaa Asta Koti -messuille osallistunut Koti-Kalustamo on mukana myös tulevan syksyn messutapahtumassa. Toimitusjohtaja Suvi Luoto kertoo messuosallistumisen olleen myönteinen tapa tavoittaa yleisö.

– Viime vuoden Asta Koti -messut osoittautuivat hyväksi kokemukseksi, joten lähdimme nytkin mukaan. Messuilla saamme näkyvyyttä toiminnallemme ja tuotteillemme sekä asiakaskontakteja, Suvi Luoto kehuu.

– Tulevassa messutapahtumassa olemme jälleen esillä monipuolisella tuotevalikoimallamme ja uuttakin täytyy toki olla mukana. Esimerkiksi valaistukseen tulemme panostamaan erityisesti, valaisee Luoto.

Asta Koti 2012 -messut järjestetään 5.–7. lokakuuta. Lisätietoa kodin sisustamisen ja kunnostamisen messuista löytyy messutapahtuman internetsivuilta osoitteessa: www.astakoti.fi . Samaan aikaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään taidehankintojen ja -harrastamisen erikoismessut, Tampereen Taidemessut.

Taide lähelle yleisöä

Asta Koti -messujen yhteydessä yleisöä ilahduttavat Tampereen Taidemessut. Näytteilleasettajana nähdään muun muassa kuvataiteilija Johanna Oras .

– Messuilla on loistava mahdollisuus kohdata ihan tavallisia perheitä, joiden ei ehkä muutoin tule käytyä taidegallerioissa. Messuviikonvaihteessa taiteilijat voivat tuoda taiteen lähelle ihmisiä, Oras iloitsee.

– Uskon, että messutapahtumassa ilmassa on sopivaa rentoutta, joten kävijöillä on matala kynnys tulla tutustumaan erilaisiin taiteilijoihin ja heidän töihinsä.

– Tämä on taiteilijoille tuore tapa lähestyä suurta yleisöä, sanoo Johanna Oras.

Tampereen Taidemessut järjestetään 5.–7. lokakuuta. Lisätietoa taidehankintojen ja -harrastamisen erikoismessuista löytyy messutapahtuman internetsivuilta kotisivuilta osoitteessa: www.tampereentaidemessut.fi . Samaan aikaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään kodin sisustamisen ja kunnostamisen messut, Asta Koti 2012.

”Ehdottomasti paras paikka”

Lokakuisille Nordic Welding Expo 2012 -messuille osallistuu myös Woikoski Oy, jonka hitsausteknikko Vesa Lihavainen pitää messuja yrityksen hitsaukseen liittyvien toimintojen ja tarjonnan kannalta keskeisenä paikkana.

– Kokemuksesta tiedän, että näille messuille yrityksemme on tärkeää osallistua, sillä Nordic Welding Expo on maamme suurin hitsausalan messutapahtuma. Siksi se on ehdottomasti paras paikka näkyä, Lihavainen vakuuttaa.

– Ensi kerralla takaamme näkyvyyden sillä, että tuomme paikalle muun muassa EWM Mig/Mag Orbital -putkenhitsausjärjestelmän. Myös osaston visuaaliseen puoleen satsaamme, Lihavainen sanoo.

Nordic Welding Expo 2012 järjestetään 23.–25. lokakuuta. Lisätietoa hitsauksen, liittämisen ja leikkaamisen ammattimessuista löytyy messutapahtuman internetsivuilta osoitteessa: www.nordicweldingexpo.fi .

Messujen vetovoimaa

Messusyksy päättyy maamme suurimpaan käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtumaan. Marraskuinen Suomen Kädentaidot 2012 kutsuu jälleen koolle niin alan harrastajat ja ammattilaiset kuin myös vaikkapa joululahjoja etsivät messuvieraat.

– Messujen ajankohta ennen joulua on hyvä, ja niiden vetovoimaa lisäävät samaan aikaan järjestettävät Kivi ja Koru -messut. Olen osallistunut lähes kaikille Suomen Kädentaidot -messuille, käsityöyrittäjä Anu Pylsy kertoo ja lisää:

– Messut ovat minulle tärkeä testiympäristö. Keskustelen mielelläni Suomen Kädentaidot -asiakaspiirini kanssa. Laadukkaat messut vetävät puoleensa asiantuntevia ihmisiä. Heidän mielipiteeseensä voi ammattilainenkin luottaa.

Suomen Kädentaidot 2012 järjestetään 16.–18. marraskuuta. Lisätietoa käsi- ja taideteollisuusmessuista löytyy messutapahtuman internetsivuilta osoitteessa: www.kadentaidot.fi .

Samaan aikaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään kansainväliset kivi- ja korumessut, Koru ja Kivi 2012. Lisätietoja Koru ja Kivi -messuista löytyy messutapahtuman internetsivuilta osoitteesta: www.kivimessut.fi .

Monipuolinen messusyksy 2012

Syksyn messut tuovat Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen niin ammattilaiset kuin kuluttajat:

Jaa ystäviesi kanssa: