Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Liity TähtiKlubiin!

Tähtiklubin jäsenenä saat tietoa omista suosikkimessuistasi jo etukäteen. Jäsenyys ei maksa sinulle mitään!

Liity nyt »

Messuilla saa herätettyä mielenkiintoa

02.04.2013

Tammer-Lattiat Oy:n myymäläpäällikkö Petri Pessi kannustaa harkitsemaan tarkoin, millaisen lattian uuteen tai remontoitavaan kotiin tulee valinneeksi, sillä se on yksi oleellisimmista asumismukavuuden elementeistä.

Luonnollisestikin rakennusprojekteissa raha pelaa tärkeää roolia, vaan asiantuntijan mukaan painoarvoa kannattaa antaa myös mukavuudelle ja käytännöllisyydelle.

- Lattiamateriaalivalinnalla on iso merkitys, eli siihen kannattaa laittaa aikaa, sillä saattaa vierähtää 20 vuotta, ennen kuin sitä lähdetään uusimaan. Kodin pintojen tapetointi ja maalaus ovat helpommin tehtäviä, vaan lattiaremonttiin on korkeampi kynnys, Petri Pessi kertoo.

- Lattia on iso yhtenäinen pinta, joten materiaalin lisäksi esimerkiksi värimaailma ja ominaisuudet tulisi miettiä tarkkaan.

”Materiaalin lisäksi esimerkiksi värimaailma ja ominaisuudet tulisi miettiä tarkkaan.”

petri pessi

Petri Pessi kuvailee uutta sukupolvea ennakkoluulottomaksi, joka hankkii aktiivisesti tietoa ja näkemyksiä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

- Muiden kokemukset erilaisista lattiamateriaaleista herättävät kysymyksiä myös täällä myymälässä.

Toiveet ja budjetti

Parketti pitää yhä pintansa suomalaisissa lattioissa. Petri Pessin mukaan nuoremmat rakentajat suosivat perinteisen kolmisauvaisen parketin sijaan kaksisauvaista ja lankkuparkettia.

”Rakentaminen on aina toiveiden sekä budjetin tasapainoilua.”

petri pessi

Tosin uudisrakennuksissa lattiassa budjetti usein sanelee, joten moni päätyy myös edullisempaan laminaattiin, muovimattoon tai uusimpaan trendiin eli vinyylikorkkilattiaan. Rakentaminen ja remontointihan ovat aina toiveiden sekä budjetin tasapainoilua, Pessi pohtii.

- Yksittäisissä lattiaremonteissa budjetti puolestaan sallii usein kalliimpienkin materiaalien valinnan, hän lisää.

Jokaisella materiaalilla on puolensa.

- Taannoin niin sanottua aravanharmaata, vaikeasti puhtaana pidettävää muovimattoa käytettiin niin runsaasti, että muovimatto sai hieman huonon maineen. Tänä päivänä kuitenkin materiaalit ja kuosit ovat hyvin kehittyneitä, joten moni päätyy kielteisen ensireaktion jälkeen valitsemaan etenkin lapsiperheissä huolettoman muovilattian. Se ei naarmuunnu ja puhtaanapito on helppoa, Pessi kehuu.

- Laminaattilattia on parkettia edukkaampi ratkaisu, jonka kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, ettei tule yhdessä vaikkapa kiviseinien kanssa aiheuttaneeksi akustisia ongelmia, sillä laminaatin pinta on kova ja äänekäskin. Toisaalta se on hyvin kulutusta kestävä, ja tarjolla on runsas värivalikoima, hän esittelee.

Messut ja uutuudet

Viime vuosien vahva trendi on Pessin mukaan ehdottomasti vinyylikorkkilattiat.

- Esimerkiksi lapsi- ja eläinperheissä vinyylikorkki on loistava elementti, sillä se ei ole liukas, vaan sen pintaan jalka ja käpälä tarttuu mukavasti.

Messuja Petri Pessi kehuu loistavaksi uutuuksien esittelypaikaksi.

”Messuosallistuminen näkyi loppuvuoden lisääntyneessä myynnissä.”

petri pessi

- Viimevuotisilla Asta Koti -messuilla esittelimme vahvasti juuri vinyylikorkkivaihtoehtoa. Messuosallistuminen näkyi loppuvuoden lisääntyneessä myynnissä, sillä sen perusteella ihmiset osasivat tulla myymälään kyselemään aiheesta lisää. Uusilla tuotteilla messuilla saa herätettyä mielenkiintoa.

- Kävijöille messut ovat myös helppo tapa vertailla erilaisia ratkaisuja, sillä messuosastoilla eri vaihtoehdot ovat kätevästi pienellä pinta-alalla tutkailtavina, Petri Pessi tietää.

Samaan aikaan KotiVisio-messujen kanssa 4.–6.10.2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa toteutetaan Tampereen Taidemessut. Kolmatta kertaa järjestettävä rento taidehankintojen ja -harrastamisen messutapahtuma on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan. Pääosin kuvataidetta esittelevässä tapahtumassa nähdään tulevana syksynä myös muun muassa video- ja valokuvataidetta sekä veistoksia. Messukävijöitä ilahduttaa myös Keräily-tapahtuma, joka tuo jälleen keräilyn harrastajat ja ammattilaiset sekä menneiden vuosikymmenten esineistä kiinnostuneet kävijät kiinnostaville löytöapajille.

KotiVisio2013

Uusi kodin viihtymisen messutapahtuma KotiVisio järjestetään 4.–6. lokakuuta 2013 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Messut tarjoavat kokonaisvaltaisesti uusia ideoita ja persoonallisia ratkaisuja viihtyisään kotiin. Messuviikonvaihteessa esitellään syksyn uusimmat sisustustrendit ja tuoteuutuudet sekä alan palvelut ja ajankohtaiset teemat. Messut innostavat visioimaan kotia, joka täyttää kaikki arjen vaatimukset, mutta myös toiveet viihtyisästä asumisesta. Samaan aikaan järjestetään myös taidehankintojen ja -harrastamisen Tampereen Taidemessut sekä Keräily-tapahtuma.

Jaa ystäviesi kanssa: