Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen tapahtumat järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

”Lähdemme hakemaan voittoa”

23.10.2015

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on luvassa poikkeuksellisen mielenkiintoista kisatunnelmaa, kun NordicFood- ja NordicPack-messujen yhteydessä 8.–10. lokakuuta 2014 taistellaan Pohjoismaiden mestaruudesta.

Suomen, Ruotsin, Tanskan ja Norjan edustajat ottavat toisistaan mittaa voittaakseen Nordic Bakery Cup 2014- ja Nordic Pastry Cup 2014 -kilpailujen voittopokaalit.

Jotta menestys PM-kilpailussa on mahdollista, edellytetään kisaajilta runsaasti harjoittelua, luovuutta ja hermoja. Suomen leipurimaajoukkueen valmentaja, Suomen hallitseva Vuoden kondiittori Veli-Matti Ahvenharju (Royal Bakery Oy) tietää kokemuksesta, että alan kilpailut vaativat huolellista valmistautumista.

- Leipurimaajoukkueemme on hyvässä mallissa, vaan toki matkaa kisakuntoon vielä on, Ahvenharju sanoo ja jatkaa:

- Kilpailijat suunnittelevat tuotteensa itse, jonka jälkeen kommentoin suunnitelmia ja mietimme lopputulosta. Yhdessä siis hiotaan tuote kuntoon.

- Roolini valmentajana on myös patistaa positiivisesti joukkuetta harjoittelemaan ahkerasti, jotta valmistautuminen pysyy aikataulussa.

On aivan eri asia tehdä töitä itsekseen kuin pitää hermot kasassa yleisön edessä.

veli-matti ahvenharju

- On aivan eri asia tehdä töitä itsekseen kuin pitää hermot kasassa yleisön edessä, jolloin aikaa on kahdeksan tuntia, joten harjoitusta tarvitaan, Ahvenharju tietää.

Valmennukseen osallistuu myös leipomokonsultti Tapio Viikinniemi (Valio Oy).

Taustalla kova kokemus

Nyt jo neljännen kerran toteutettava Nordic Bakery Cup -kilpailu käydään torstaina 9.10. ja perjantaina 10.10. Joukkueet ovat kolmihenkisiä; Suomen leipurimaajoukkueessa ruokaleivät valmistaa Meiju Petrelius (Leipurin Oy), kahvileivät tekee Tytti Tukiainen (Linkosuon Leipomo Oy)  ja leipätaitotyön Katri Mäkinen (Elonen Oy Leipomo). Kilpailun teemana on tänä vuonna Nordic nature – Pohjoismainen luonto .

Suomen leipurimaajoukkue ja valmentajat: Tapio Viikinniemi (vas.), Katri Mäkinen, Meiju Petrelius, Tytti Tukiainen ja Veli-Matti Ahvenharju.

Veli-Matti Ahvenharju uskoo voivansa olla henkisenä tukena joukkueelleen, sillä miehellä on itsellään vahva kokemus kilpailuista. Vuoden Kondiittori -tittelin lisäksi hän on ansainnut seitsemännen sijan Kondiittorien MM-kilpailuissa Berliinissä vuonna 2006, Rinkeli Grand Prix SM-kilpailuissa kultaa on tullut vuosina 2004, 2006 ja 2008 sekä Taitajakilpailut-valmentajana kaksoisvoitto vuonna 2007, hopeaa vuonna 2006 ja pronssia 2005. Ahvenharju on ollut myös World Skills -kilpailujen valmentajana Calgaryssä ja Lontoossa. Televisioruudussa hänet nähdään Koko Suomi leipoo -ohjelman seuraavan tuotantokauden tuomarina.

Viime vuonna Ahvenharju luotsasi Suomen joukkueen Pohjoismaiden leipomomestaruuteen.

- Pyrimme virheettömään suoritukseen, ettei pääse tapahtumaan lipsahduksia kuten vääriä painoja tai kappalemääriä, sillä niistä tuomarit verottavat raskaalla kädellä.

- Onhan se selvä, että kun viime vuodelta alla on voitto, niin tälläkin kertaa lähdemme voittoa hakemaan, Ahvenharju vakuuttaa.

Ensimmäistä kertaa

Ensimmäisenä messupäivän eli keskiviikkona 8.10. käydään puolestaan Nordic Pastry Cup -kilpailu, jossa Suomea edustavat Toni Rantalan (Konditoria pH7) valmentama kaksikko Vilppu Hänninen ja Tuomo Pynnönen . Nyt käytävä PM-tason kondiittorikilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa.

Suomen konditoriamaajoukkue ja valmentaja: Vilppu Hänninen (vas.), Tuomo Pynnönen ja Toni Rantala.
Kuva Pedra Rantala.

Kisan teemana on Romantic . Kilpailukaksikolla on kahdeksan tuntia aikaa valmistaa suklaalautasjälkiruoka, petit fours -leivoksia sekä kolmikerroksinen hääkakku.

Molemmat kilpailut antavat taatusti hienoa näkyvyyttä leipomo- ja kondiittorialoille.

veli-matti ahvenharju

- Molemmat kilpailut antavat taatusti hienoa näkyvyyttä leipomo- ja kondiittorialoille, etenkin, jos menestymme. Se puolestaan houkuttelee uusiakin tekijöitä kilpailuihin, Veli-Matti Ahvenharju luottaa.NordicFood 2014 ja NordicPack 2014

NordicFood- ja NordicPack-messut toteutetaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 8.–10. lokakuuta 2014.

NordicFood (ent. Elintarviketeollisuus) on yksi Pohjoismaiden johtavista elintarviketeollisuuden ammattimessuista. Tapahtuma laajenee tänä vuonna kattamaan elintarvikealan koko kaaren alkutuotannosta loppukäyttäjään ja kierrätykseen. NordicPack esittelee pakkausteollisuuden koko kaaren valmistajista jakelijoihin ja uusiokäyttöön. Tuoteryhmiä ovat muun muassa etiketöinti, flexopainatus, jäljitettävyys, kierrätys, kuljetus, ohjelmistot, pakkaukset, palvelut ja RFID.

Tampereen Messut Oy järjestää tapahtumat yhteistyössä Lihakeskusliitto ry:n, Elintarviketeollisuusliitto ry:n ja Suomen Leipuriliitto ry:n kanssa.

Jaa ystäviesi kanssa

Nyt voit seurata Tampereen Messuja myös Twitterissä!