Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen tapahtumat järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Laatua, käytännönläheisyyttä ja osaamista

16.12.2014

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 13.–15.2.2015 toteutettava rakennusalan Asta Rakentaja käynnistää valtakunnallisen Laadun Rakentajat 2015 -seminaarikiertueen, jonka punaisena lankana on Rakennusteollisuus RT ry:n johtajan Jukka Pekkasen mukaan antaa käytännönläheisiä työkaluja laadukkaaseen suunnitteluun ja toteutukseen ennen kaikkea rakennusalan työnjohtotehtävissä toimiville.

Seminaarista hyötyvät välittömästi tai välillisesti kaikki rakennus- ja remontointiprojektien osapuolet.

Asta Rakentaja 2015 on upea rakentamisen ja saneerauksen näköalapaikka, sillä kolmipäiväinen messuviikonvaihde tarjoaa tietoa, tuotteita ja ideoita niin kuluttajille kuin alan ammattilaisillekin.

Loistava esimerkki ohjelmasta, josta hyötyvät sekä rakentajat ja rakennuttajat että kodin hankkijat, on perjantaina 13. helmikuuta pidettävä Laadun Rakentajat 2015 -seminaari. Sen järjestävät Rakentamisen Laatu RALA ry, Rakennusteollisuus RT ry ja Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry, joten luvassa on todellinen asiantuntijailtapäivä.

Itse jaan laadun kolmeen osaan. Voidaan puhua lopputuotteen teknisestä, rakennusprosessin ja asiakaskohtaamisten laadusta.

jukka pekkanen

- Itse jaan laadun tässä asiayhteydessä kolmeen osaan. Ensiksi voidaan puhua lopputuotteen teknisestä laadusta, toiseksi rakennusprosessin laadusta ja kolmanneksi asiakaskohtaamisten laadusta, Jukka Pekkanen jäsentelee.

Lopputuotteen teknisellä laadulla Pekkanen viittaa perusasioiden kuntoon, eli siihen, että esimerkiksi rakenteiden on oltava suoria, ovien ja ikkunoiden tulee avautua moitteettomasti sekä halkeamia ei saa ilmaantua. Asiakaskohtaamisilla mies tarkoittaa rakennuttajan, rakentajan, myyjän ja ostajan välisiä tilanteita, joissa vaikkapa mahdolliset reklamaatiot tulee hoitaa asianmukaisesti.

Laadun Rakentajat 2015 -seminaarissa painopiste on nimenomaan rakennusprosessin laadussa. Miksi näin?

- Siksi, koska jos rakennusprosessia ei hoideta suunnitelmallisesti ja osaavasti, on suuri riski, että lopputuotekaan ei ole laadukas, Jukka Pekkanen kiteyttää.

Avainasemassa työnjohto

Jukka Pekkasen mielestä suomalainen rakentaminen ja saneeraus ovat hyvää keskiluokkaa eurooppalaisittain ajateltuna.

- Suomalaista laatua ei tarvitse hävetä. Keskieurooppalaiseen rakentamiseen verrattuna Suomessa ei välttämättä panosteta esteettiseen toteutukseen yhtä paljon. Esimerkiksi Saksassa ei saa olla näkyvissä naulankantoja, kun taas Suomessa se sallitaan.

- Sitä vastoin meillä tartutaan ehkä Keski-Eurooppaa herkemmin vaikkapa homevaurioihin ja niiden korjaamiseen, Pekkanen kiittelee.

Hän uskoo, että tähänkin löytyy runsaasti käytännönläheisiä työkaluja Laadun Rakentajat 2015 -seminaarissa.

- Kohderyhmä on ennen kaikkea rakennustyömaiden työnjohto, ei niinkään ylin johto tai itse työn tekijät.

Kohderyhmä on ennen kaikkea rakennustyömaiden työnjohto.

jukka pekkanen

- Maassamme esimerkiksi lehdistö on nostanut kosteusvauriot vahvasti esiin, ja näihin asioihin on voitava pystyä vastaamaan. Avainasemassa on silloin työnjohto.

Tarkoituksenmukaisuutta

Asenteissa ja johtamiskyvyissä on rakennusalallakin aina parannettavaa, uskoo Jukka Pekkanen.

- En sanoisi kuitenkaan, että mahdolliset ongelmat johtuisivat asennevammasta, vaan ennemminkin katse olisi kiinnitettävä johtamistaitoihin, mies miettii.

- Esimerkiksi tyypillisellä kerrostalorakennustyömaalla on lukuisia aliurakoitsijoita, joiden työskentely tulee saada sovitettua yhteen siten, että toiminta on järkevää ja tarkoituksenmukaista, eikä kukaan häiritse toisen työskentelyä. Näin minimoidaan virheet.

Tyypillisellä rakennustyömaalla on lukuisia aliurakoitsijoita, joiden työskentely tulee saada sovitettua yhteen siten, että toiminta on järkevää ja tarkoituksenmukaista.

jukka pekkanen

Valtakunnallisessa Laadun Rakentajat 2015 -seminaarikiertueella tähdätään jakamaan konkreettisia ideoita alan arjen haasteisiin.

- Päämääränä on herättää alan tekijöissä halu ymmärtää, että loppujen lopuksi vastaukset laatuongelmiin eivät ole vaikeita, Rakennusteollisuus RT ry:n johtaja Jukka Pekkanen huomauttaa.

Pirkanmaan suurin rakennusalan tapahtuman Asta Rakentajan 13.–15.2.2015 tarjontaa täydentää yhtä aikaa toteutettava uusi Sisustus 2015 -tapahtuma, joka keskittyy kodin sisustamiseen ja somistamiseen.

Asta Rakentaja 2015 ja Sisustus 2015

Pirkanmaan suurin rakennusalan tapahtuma Asta Rakentaja järjestetään 13.–15.2.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Oman kodin rakentamista, remontointia tai kunnostusprojektia suunnitteleville sekä rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisille on luvassa laadukas ja monipuolinen tuote-, palvelu- ja tietokattaus. Samaan aikaa toteutetaan uusi sisustamiseen ja somistamiseen keskittyvä Sisustus 2015 -tapahtuma.

Jaa ystäviesi kanssa

Nyt voit seurata Tampereen Messuja myös Twitterissä!