Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Liity TähtiKlubiin!

Tähtiklubin jäsenenä saat tietoa omista suosikkimessuistasi jo etukäteen. Jäsenyys ei maksa sinulle mitään!

Liity nyt »

Kesäinen Pohjois-Lappi on kiehtova kokemus

09.03.2012

Pohjois-Lappi on monen mielikuvissa ennen kaikkea talvinen lomailukohde, vaan Suomi-neidolla on ihastuttavat kasvot myös kesällä. Pohjois-Lappi on siis enemmän kuin tunturit ja lunta.
Huhtikuisilla Kotimaan Matkailumessuilla esittäytyy monipuolinen Pohjois-Lappi, jolla on tarjota koettavaa niin kuntoilijalle kuin kulttuurinnälkäisellekin.  Pohjois-Lapin Matkailu Oy:n matkailukoordinaattori Maaret Mattus takaa, että Inarin, Sodankylän ja Utsjoen seudut ihastuttavat myös suvimatkailijaa.

– Kesällä Inari-Saariselän matkailualue on maamme parhaimpia retkeily-, vaellus- ja kalastusalueita, mistä pitävät huolen muun muassa kaksi kansallispuistoamme sekä kalaisat järvet ja joet, Maaret Mattus kertoo ja jatkaa:

– Mutta on meillä loistavaa tarjontaa myös heille, joita ei lomalla kiinnosta niinkään liikunta, vaan he arvostavat rentoutumista ja kulttuuria.

Villiä luontoa ja moderneja palveluja

Maaret Mattus vakuuttaa, että Pohjois-Lapin vaihtelevat luontonäkymät ovat kameralle mielenkiintoista ikuistettavaa. Hän muistuttaa, etteivät vaellusreitit palvele ainoastaan himourheilijoita, sillä retkeilyreiteissä on huomioitu myös liikuntarajoitteiset. Luonto on siis kaikkien ilona.

– Luonnossa oleminen on hieno tapa rentoutua, mutta toisia houkuttelevat enemmän muun muassa kylpyläpalvelut. Saariselällä kumpikin on mahdollista.

– Yksi vinkki on myös Inarijärven-risteilyt, jolloin voi tutustua tämän Saamenmereksikin kutsutun upean erämaajärven maisemiin. Sijaintimme on erinomainen, sillä Pohjois-Lappi-lomalla voi tehdä myös ulkomaanmatkan, eli tutustua pohjoiseen Norjaan ja Jäämereen.

Kultaa ja kulttuuria

Mielenkiintoista sisältöä lomareissulle antaa saamelainen kulttuuri, johon voi tutustua esimerkiksi Saamelaismuseo- ja luontokeskus Siidassa.

– Kultakulttuurilla on näillä seuduilla 1800-luvulle yltävät perinteet, ja kulta onkin Pohjois-Lapin teemoista merkittävimpiä. Kullanhuuhdonnan saloihin pääsee tutustumaan järjestetyillä retkillä aidoille kultavaltauksille esimerkiksi Lemmenjoella ja Saariselällä. Kultahistoria esittäytyy parhaiten Kultamuseossa Tankavaarassa.

Paikallista kulttuuria löytyy myös ruokalautasen ääreltä.

– Lappilainen ruokakulttuuri kattaa erittäin laajan alueen, jonka perinteisiä antimia yhdistävät puhtaus ja raaka-aineiden ainutlaatuisuus. Poro käristyksenä tai vaikka ilmakuivattuna, Lapin marja eli hilla, Tenon lohi ja Inarijärven siika ovat aitoja makuja Lapin luonnosta, Maaret Mattus muistuttaa.

Supermessuviikonloppu — viisi messutapahtumaa

Viisi messutapahtumaa samassa viikonvaihteessa 13.–15.4.2012 – jokaiselle jotakin.

Jaa ystäviesi kanssa: