Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen tapahtumat järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

”Hevoset-messut ovat uuden kauden päänavaus”

23.10.2015

Keväiset Hevoset-messut on Horzen maajohtajan Taavi Tonttilan mukaan positiivinen kokonaisvaltainen paketti, joka palvelee niin alan harrastajia kuin ammattilaisia – ja vieläpä kaikenikäisiä. Messutapahtuma on hänen mukaansa ”asemoitunut tärkeäksi tapahtumaksi” kesään valmistuvan hevoskansan kalenterissa.

Taavi Tonttilan mielestä huhtikuiset Hevoset-messut tuovat kätevästi hevosalan moninaisuuden saman katon alle ja huomioivat tarjonnallaan niin ravi- kuin ratsastusväkeä.

Viikonvaihteessa on selkeää messuntuntua, urheiluhenkeä ja alan laajaa esittäytymistä.

taavi tonttila

- Viikonvaihteessa on selkeää messuntuntua, urheiluhenkeä ja alan laajaa esittäytymistä, Taavi Tonttila kiteyttää ja täsmentää:

- Paikalla ovat alan toimijat todella monipuolisesti, sillä messut ovat oiva näytön paikka niin näytteilleasettajille tuoteuutuuksineen kuin kilpailijoillekin. Myös hevosiin liittyvät ammatit, lajiliitot ja kasvattajat ovat hyvin esillä.

Finn-Tackin konserniin kuuluvan Horzen maajohtaja Taavi Tonttila toimii itse laajasti sekä ravi- että ratsastuskuvioiden yhteiskumppanina, ja kentältä saatu palaute tapahtumasta on ollut myönteistä.

- Kyllä keväiset Hevoset-messut koetaan yleisesti eräänlaisena uuden kauden päänavauksena, joten puitteiden lisäksi myös ajankohta on mainio, mies vakuuttaa.

Hevoset-messujen sisältö saa Taavi Tonttilalta kiitosta monipuolisuudestaan.

- Ohjelma takaa mielenkiintoista koettavaa kaikelle kansalle vauvasta vaariin. Toisaalta tapahtuma on tärkeä myös alan ammattilaisille muun muassa kilpailuannin vuoksi.

Hevosharrastus pysyy

Viime vuosien taloudellisesti haastavat ajat ovat luonnollisestikin näkyneet myös hevosalalla. Taavi Tonttila näkee matalasuhdanteen vähentäneen tai ainakin viivästyttäneen suurimpia hevosalan investointeja, mutta itse harrastamiseen ja tekemiseen Tonttila ei usko laman purevan.

- Vaikka taloudellisesti olisikin tiukkaa, hevosharrastuksesta ihmiset eivät luovu, Tonttila uskoo.

- Hevoset-messuilla on ehdoton mentaalinen merkitys näinä aikoina, sillä messutapahtuma on hieno areena pitää alaa ja sen mahdollisuuksia sekä esimerkiksi uutuustuotetarjontaa parrasvaloissa.

Hevoset-messuilla on ehdoton mentaalinen merkitys näinä aikoina, sillä messutapahtuma on hieno areena pitää alaa ja sen mahdollisuuksia sekä esimerkiksi uutuustuotetarjontaa parrasvaloissa.

taavi tonttila

Tonttilan mukaan haastavat ajat eivät ole yksiselitteisesti pessimistinen asia, sillä hänen kokemuksensa mukaan ne ovat mahdollisuuksia ”tehdä asiat vieläkin paremmin ja tehokkaammin”.

- On tärkeää tehdä ponnisteluja saadakseen tulosta. Tässäkin mielessä messut ovat tervetullut piriste kevääseen. Ilman tällaista esittäytymispaikkaa sumussa mentäisiin.

- Näen, että messutapahtumalla on mielialaa kohentava vaikutus, Taavi Tonttila luottaa.

Hevoskärpäsen puraisu

Taavi Tonttila kertoo kasvaneensa hevosympäristössä ja onpa hänet joskus aikoinaan nähty hevosen selässäkin. Hän kuitenkin korostaa oman roolinsa alalla syntyneen nimenomaan työn kautta.

- Olen toiminut alalla jo yli 25 vuotta, joten siinä mielessä hevoskärpänen on puraissut pysyvästi, Tonttila nauraa.

Hän hehkuttaa hevosen olevan alan harrastajalle ja ammattilaiselle monitasoinen juttu.

Hevosesta voi saada todellisen kumppanin, jonka kanssa työskentely antaa elämänsisältöä.

taavi tonttila

- Hevosesta voi saada todellisen kumppanin, jonka kanssa työskentely antaa elämänsisältöä. Harrastus merkitsee myös luonnonläheisyyttä, hyvää liikuntaa ja jopa kilpailumahdollisuuksia. Hevosalallahan ei ole ikärajaa menestykselle.

- Hienoa on huomata tuore ilmiö, joka todistaa, että perinteisesti tyttöjen ja naisten harrastukseksi mielletty tekeminen onkin laajentunut koko perheeseen. Nyt usein myös isät ovat mukana. Yhteinen harrastus on ehdottomasti positiivinen sosiaalinen voimavara perheille.

- Myös muun muassa hevosomistajuus, raviliigatoiminta ja totopelit antavat oman lisänsä alalle. Eikä pidä unohtaa, että hevoskuviot tuovat mukanaan myös paljon uusia ystäviä, Horzen maajohtaja Taavi Tonttila muistuttaa.Hevoset 2016

Hevoset 2016 on koko hevosalan yhteinen tapahtuma, joka tarjoaa mielenkiintoista koettavaa ja nähtävää kaikille hevosten ystäville ja lapsiperheille. Rotu- ja lajiesittelyt, kilpailut ja näytökset sekä ajankohtaiset seminaariaiheet ja tietoiskut ostosmahdollisuuksia unohtamatta antavat puitteet viihdyttävään viikonloppuun Suomen suurimmilla hevosalan ammatti- ja harrastemessuilla. Seuraavan kerran Hevoset-messut järjestetään 2.–3.4.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Jaa ystäviesi kanssa

Nyt voit seurata Tampereen Messuja myös Twitterissä!