Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen tapahtumat järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Hevosala tarjoaa monivivahteisen ammatin ja harrastuksen

16.12.2014

Huhtikuussa 2015 Hevoset-messut kokoavat jälleen ravi- ja ratsupuolen harrastajat sekä ammattilaiset yhteisen teeman ääreen. Tapahtumasta on kehittynyt Suomen merkittävin hevosalan messutapahtuma, mikä tukee Suomen Ratsastajainliiton pääsihteerin Fred Sundwallin tietoa alan harrastajamäärän huikeasta kasvusta viimeisen 10 vuoden aikana.

Ratsupuolen suosio on suorastaan ilmiömäinen. Fred Sundwall kehuu viime vuosien kasvua merkittäväksi.

- Viimeisen reilun 10 vuoden aikana alan harrastajamäärä on peräti kaksinkertaistunut ollen Suomessa nyt jo noin 170 000. Aikuisharrastajien määrä on samana aikana kolminkertaistunut. Pienten tyttöjen lajista on tullut merkittävä naisten ja tyttöjen urheilu- sekä liikuntamuoto. Kyse on siis yhdestä maamme suurimmista ellei kaikkein suurimmasta naisten harrastuksesta, Sundwall hehkuttaa.

Viimeisen reilun 10 vuoden aikana alan harrastajamäärä on peräti kaksinkertaistunut.

fred sundwall

Trendi näkyy myös Hevoset-messuilla, jotka järjestetään 11.–12.4.2015 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Sekä ravi- että ratsupuolen kansaa palvelevien messujen korkeatasoinen näytösareena- ja seminaariohjelma sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet houkuttelevat vuosittain yli 150 näytteilleasettajaa ja lähes 15 000 kävijää. Lisääntynyt mielenkiinto hevosharrastusta ja -ammattia kohtaan näkyy siis sekä kentällä että messuilla.

- Alan kehitys on ollut hyvä, sillä se on kasvun myötä saavuttanut tunnustetun aseman yhteiskunnassamme. Yhteistyö koko hevosalalla on ollut omiaan vaikuttamaan tähän tilanteeseen, Sundwall sanoo tyytyväisenä.

Yhteistyö ratkaisee

Vaikka näkymät ovat olleet jo pitkään lupaavat, on ilmassa hieman huoltakin. Fred Sundwallin mukaan yksi harmi on se tosiasia, että hevostaidot eivät enää periydy sukupolvesta toiselle. Myös olosuhteet mietityttävät miestä.

- Meillä hevostoiminta perustuu pitkälle yksityisyrittäjyyteen. Pelkään, että toiminnalle ei varata tarpeeksi tilaa ja reittejä kuntien kaavoituksessa. Kaupungistuminen voi tulevaisuudessa vähentää ratsastuksen lähiliikuntapaikkoja, Sundwall konkretisoi ja jatkaa:

- Olen myös huolissani siitä, että taantuma on ajamassa koko hevosalaa ahtaalle. Kasvatustoiminta on hiipunut, ja hevosten tuontimäärät pienenevät. Tämä vaikuttaa alaan pitkällä tähtäimellä.

Pelkään, että taantuma on ajamassa koko hevosalaa ahtaalle. Ongelmat voidaan välttää ja ratkaista tiivistämällä yhteistyötä hevosalan toimijoiden ja kunnan päättäjien välillä.

fred sundwall

- Ongelmat voidaan välttää ja ratkaista tiivistämällä yhteistyötä hevosalan toimijoiden ja kunnan päättäjien välillä.

Tällä hetkellä hevosalan työpaikkoja on 15 000 ja välillisten työpaikkojen kanssa yhteenlaskettu lukumäärä on vieläkin suurempi.

Kumppanuuden viehätys

Fred Sundwall uskoo, että alaa pitää vahvoissa kantimissa hevosen ja ihmisen välisen ainutlaatuisen kumppanuuden viehätys.

- Ratsastus tarjoaa monivivahteisen harrastuksen, jota voi harrastaa omien tavoitteidensa ja taitojensa mukaisesti. Tallit tarjoavat yhteisön, johon on mukava kuulua. Tämä on tärkeää yhteiskunnassa, jossa yhteisöllisyys on hupenemassa.

Yhteenkuuluvuuden tunnetta synnyttää myös kaksipäiväinen Hevoset 2015.

Hevoset-messut ovat upea tapahtuma, jossa järjestäjä on kuunnellut sekä harrastajien että ammattilaisten toivomuksia ja onnistunut kehittämään tapahtumaa vuosittain.

fred sundwall

- Hevoset-messut ovat upea tapahtuma, jossa järjestäjä on kuunnellut sekä harrastajien että ammattilaisten toivomuksia ja onnistunut kehittämään tapahtumaa vuosittain. Messut ovat vakiinnuttanut asemansa yhtenä tärkeimmistä alan vuosittaisista näyteikkunoista.

- Odotan kokevani jälleen monipuolisen tapahtuman, jossa saa tutustua alan yrityksiin ja niiden tarjoamiin tuotteisiin ja palveluihin sekä käydä kuuntelemassa mielenkiintoisia esitelmiä. Näytökset ja jännittävät kilpailut kruunaavat messutapahtuman. Aikamoinen kokonaisuus tiedossa siis, kiittelee Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall.

Hevoset 2015

Hevoset 2015 järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 11.–12.4.2015. Messutapahtumasta löytyy valtakunnallisesti Suomen laajin valikoima hevosalan tuotteita ja palveluita yli 150 näytteilleasettajan osastolla. Messuilla on joka vuosi runsaasti niin ratsu- kuin ravipuolen uutuustuotteita, ja siellä myydään sekä tulevan että edellisen kauden sesonkituotteita messuhinnoin. Tapahtumassa on myös tuotteita aina tallirakentamisesta ja -tarvikkeista hevosten hoitotuotteisiin ja rehuihin sekä hyvinvointiin. Lisäksi messuilla esitellään monipuolisesti muun muassa seura- ja järjestötoimintaa sekä alan kasvatus-, jalostus- ja myyntitoimintaa.

Jaa ystäviesi kanssa

Nyt voit seurata Tampereen Messuja myös Twitterissä!