Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Liity TähtiKlubiin!

Tähtiklubin jäsenenä saat tietoa omista suosikkimessuistasi jo etukäteen. Jäsenyys ei maksa sinulle mitään!

Liity nyt »

Ei mikään pöllömpi projektiassistentti

19.02.2011

Kun soitat Tampereen Messujen asiakaspalveluun, saattaa ystävällinen ääni luurissa hyvinkin kuulua Pauliina Kanervalle , joka yhdessä kollegojensa kanssa auttaa, ohjaa ja opastaa messuiluun liittyvissä kysymyksissä. Hän on paitsi palveluhenkinen projektiassistentti, myös taitava piirustaja, jonka luovat kädet luonnostelevat luontevasti vaikkapa pöllön kuvia.

”Mitä te teette silloin, kun teillä ei ole messuja?” on silloin tällöin kuultu kysymys, joka saa Pauliina Kanervan hymyilemään.

Arki asiakaspalvelussa ja messujen valmistelujen parissa on nimittäin hektistä läpi vuoden, joten peukaloita ei tarvitse pyöritellä missään vaiheessa. Työpäivät ovat myös vaihtelevia, sillä niin ovat messutkin, mikä on Kanervan mukaan yksi hänen työnsä suola.

- Tavallinen työpäiväni voi olla vaikkapa asiakaspalvelua puhelimitse ja sähköpostitse, nettisivujen päivittämistä, kaikenlaisten listojen ja muiden dokumenttien tekoa, postitusta, tilausten käsittelyä, näytteilleasettajille tarkoitetun sähköisen extranet-palvelun ylläpitoa ja kaikkea muuta toimistotyöhön kuuluvaa, päivästä toiseen vaihtelevaa puuhaa.

- Kuluttaja- ja ammattimessut ovat luonteeltaan hyvinkin erilaisia, joten myös tehtävät vaihtelevat. Siksi maanantai ja tiistai eivät ole koskaan rutiininomaisesti samanlaisia, Kanerva kuvailee.

Hän tähdentää, että mukava työyhteisö on arjen kantava voima.

- Projektiluontoisessa työssä työkavereiden kanssa pitää voida tehdä sujuvaa yhteistyötä, jotta hommat sujuvat, mutta hauskaakin saa olla, Kanerva muistuttaa.

Skarppi pitää pakan kasassa

Pauliina Kanervan tie vei Tampereen Messujen riveihin reilu kolme vuotta sitten, jolloin hän aloitti harjoittelijana. Harjoittelujakson ja määräaikaisen työrupeaman jälkeen hänelle urkeni vakinainen vakanssi.

Hän uskoo, että projektiassistenttina hän pystyy mainiosti hyödyntämään luonnettaan pikkutarkkana ja tunnollisena persoonana.

- Tässä työssä on tärkeää olla skarppi, sillä päivät ovat täynnä niin kirjavia tehtäviä. Koska messuosallistuminen on kertaluonteinen tapahtuma, on kaiken mentävä kerralla oikein eikä virheisiin ole varaa.

- Myös kyky hahmottaa kokonaiskuva eri projekteista on olennainen, jotta pakka pysyy kasassa. Priorisointitaitoja tarvitaan.

- Keskeistä on saada asiakkaat tuntemaan, että heitä opastetaan ystävällisesti ja tietysti ammattitaitoisesti.

Messut katkaisevat normipäivät

Kanervan työ toimistossa on siis monipuolista, ja oman lisänsä vaihtelevuuteen tuovat tietysti itse messut. Niitä on esimerkiksi tämän vuoden aikana peräti 16.

- Jokaisella projektiassistentilla on asiakaspalvelun lisäksi vastuullaan omat messut, jolloin kunkin projektin käytännön järjestelyt ovat keskitetysti yksissä käsissä. Käytännössä kuitenkin koko asiakaspalvelun väki on valmis opastamaan kaikkien messutapahtumien asioissa, Kanerva kertoo.

- Messujen aikana asiakaspalvelu toimii näyttelyhallien puolella eli sekä näytteilleasettajatoimistossa että infopisteessä. Päivystys alkaa jo messujen rakennusvaiheessa, jolloin ohjaamme näytteilleasettajia osastorakentamisen käytännön asioissa.

- Messujen aikana palvelemme kävijöitä esimerkiksi löytämään kaipaamiaan osastoja ja yrityksiä, kokous- ja seminaaritiloja sekä ravintoloita. Messujen ohjelma aikatauluineen, kulkuyhteydet ja löytötavarat ovat myös esimerkkejä asioista, jotka kuuluvat infopisteen neuvonta-arkeen.

Rekrytointia, hevostelua ja kädentaitoja

Vuoden 2011 messuista Kanerva vastaa Rekrytori-tapahtuman sekä Hevoset- ja Suomen Kädentaidot -messujen valmisteluista. Pilke silmissään Kanerva kehuu luonnollisestikin omiaan.

- Rekrytori-messuilla helmikuussa kohtaavat Pirkanmaan työnhakijat ja -tekijät. Yhden päivän aikana maksuttomassa tapahtumassa on mahdollisuus tutustua useampiin eri yrityksiin, ja tapahtumassa on tarjolla tietoa myös koulutusmahdollisuuksista.

- Huhtikuiset Hevoset-messut pakkaa messu- ja urheilukeskuksen A-hallin taas täyteen vauhdikasta hevosaiheista ohjelmaa sekä tietoa ja tuotteita hevosihmisille. Varsinkin näytöksiä seuratessa ratsastusta harrastamattomankin hevosinnostus nousee ihan uusiin lukemiin.

Vuoden tarjonnassa riittää antia jokaiseen lähtöön.

pauliina kanerva, Tampereen Messujen projektiassistentti

- Marraskuiset Suomen Kädentaidot -messut ovat omaa sydäntäni lähellä. Kotona kirjahyllyni on täynnä kirjoja esimerkiksi ompelusta, helmitöistä, askartelusta, mosaiikkitöistä ja verhoilusta. Koska toteutus ei kuitenkaan aina suju ihan toivotulla tavalla, niin joulun alla järjestettävät messut ovat loistava paikka löytää taitavampia tekijöitä ja heidän toinen toistaan hienompia tuotteitaan.

Vuoden tarjonnassa riittää antia jokaiseen lähtöön. Kanerva kehottaakin tutustumaan Tampereen Messujen messuohjelmaan ja laittamaan rasteja kalenteriin.

Oksien lomassa huhuilee huuhkaja

Järjestelmällisyyden vastapainoksi Kanerva heittäytyy vapaa-ajallaan taiteelliseksi ja harrastaa muun muassa piirtämistä. Hän on innoissaan hankkimastaan piirustuspöydästä, jonka avulla kuvat voi tallentaa suoraan tietokoneelle kuvatiedostoiksi.

- Kyse on ihan normaalista kynällä piirtämisestä eikä siis hiirellä piirustamisesta. Yleensä en mieti aiheita kovinkaan paljon, vaan alan vain piirtää ja katson, mitä siitä syntyy. Näin sai alkunsa esimerkiksi tuossa kuvassa oksalla pälyilevä pöllö.

Myös kirjat kiehtovat.

- Kirjat ovat eräänlainen irtiotto todellisuudesta. Minua kiinnostavat monentyyppiset tarinat. Parhaat kirjat jäävät ajatuksiin vielä lukemisen jälkeenkin. Viimeksi lukemani Riikka Pulkkisen kirjoittama ”Raja” kuuluu näihin.

Ulkoilusta pitää huolen Maire-niminen Glen of Imaalin terrieri, jonka kanssa kävelyreissut ovat pakollisia jo heti aamutuimaan.

- On se hauskaa seuraa, vaikka se aikamoinen aasi koiraksi välillä onkin, Pauliina Kanerva nauraa.

Jaa ystäviesi kanssa: