Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Liity TähtiKlubiin!

Tähtiklubin jäsenenä saat tietoa omista suosikkimessuistasi jo etukäteen. Jäsenyys ei maksa sinulle mitään!

Liity nyt »

Asta Koti 2011

09.11.2011

Asta Koti -messuilla opittiin uusimmat maalausniksit

Olohuoneen maalipintainen seinä ei olekaan enää tasaisen sileä, vaan hohtaa hopeisena ja houkuttelee koskettelemaan pitsisiä kohokuvioita. Asta Koti 2011 -messuilla nähtiin, että maalipinnat saavat nyt elää ja niihin yhdistellään erilaisia materiaaleja luovuutta ja mielikuvitusta säästelemättä.

Asta Koti 2011 -messut tarjoilivat lukuisia uusia sisustusideoita omaan kotiin. Esimerkiksi Tikkurilan osastolla hämmästeltiin pitsikuvioisen seinän upeana hohtavaa pintaa, jota ei heti arvaisikaan maalatuksi.

Tikkurilan värisuunnittelija Katriina Lemettinen rohkaisi näyttävään maalipintaan ihastuneita messuvieraita tarttumaan kotona tuumasta toimeen. Asiasta innostuneet saivat heti yksityiskohtaista opastusta ja myös kirjalliset työohjeet.

– Onhan tämä yksiväristä seinää haasteellisempi tehdä, mutta onnistuu kyllä kotioloissakin, Katriina Lemettinen lupaa.

– Märkään pohjamaaliin kiinnitetään rypistettyä, ohutta silkkipaperia, jonka päälle vedetään toinen pohjamaalikerros ennen hopealta hohtavaa helmiäislasyyria.

– Seuraavaksi seinään kiinnitetään sapluunaksi pitsikangas, jonka päälle levitetään sinne tänne maalia paksumpaa struktuuripinnoitetta. Pitsikangas otetaan pois vähän ennen kuin pinnoite ehtii kuivua, jolloin seinään jää kauniita pitsikuvioita, Lemettinen opastaa.

Tikkurila lanseerasi uudet trendivärinsä Asta Koti 2011 -messuilla ja niitä käytettiin messuille sisustetuissa seitsemässä hyvin erilaisessa makuuhuoneessa. Sisustukset suunnitteli ja toteutti osuuskunta Avainsisustus. Kahdeksan ammattilaisen tiimi mietti ensin, minkälainen persoona missäkin makuuhuoneessa majailee ja suunnitteli sisustuksen juuri hänelle sopivaksi.

– Haluamme näillä huoneilla muistuttaa, että sisustamisessa kannattaa muotivirtausten sijaan seurata rohkeasti omaa makuaan. Ammattitaitoinen sisustussuunnittelija lähteekin aina liikkeelle asiakkaan toiveista ja materiaalit valitaan yhdessä asiakkaan kanssa, Avainsisustuksen sisustussuunnittelija Susanne Hänninen korostaa.

Hän kannustaa omakotitalon rakentajia ottamaan yhteyttä sisustussuunnittelijaan jo talon suunnitteluvaiheessa, sillä silloin on oikea hetki tehdä myös sisustussuunnitelma. Sisustusammattilaisen palkkaaminen ei ole turhaa luksusta, vaan järkevä ratkaisu. Rakentajalta säästyy aikaa ja vaivaa, kun suunnittelija etsii esimerkiksi unelmien laatat tai tapetit.

– Television sisustusohjelmat vääristävät meidän toimenkuvaamme, sillä oikeasti me ratkaisemme ihan tavallisten ihmisten sisustuspulmia ja autamme mielellämme myös vaikka vain yhden verhon valinnassa, Susanne Hänninen sanoo.

Ilmarinkadun kerrostalot palkittiin messuilla

Rakennustietosäätiö on perinteisesti myöntänyt Tampereen Rakennustietopalkinnon Asta Koti -messuilla. Tänä vuonna tunnustuksen sai Kalevassa sijaitseva As Oy Ilmarinkatu 21, 23 ja 25, joka on osoittanut ennakkoluulottomuutta ja luovuutta valitessaan julkisivuremontin yhteydessä kolmeen taloonsa lämpimän punaisen värin.

– Tämä taloyhtiö on hyvä esimerkki siitä, miten hyvällä suunnittelulla ja ripauksella rohkeutta voidaan kohottaa kokonaisen asuinalueen ilmettä, Rakennustieto Tampereen johtaja Pasi Pulakka kehuu.

Palkinnon vastaanottanut taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Ilari Rasimus kertoo, että Bertel Strömmerin suunnittelemat kerrostalot rakennettiin jatkosodan aikana.

– Ne olivat ensimmäisiä rakennuksia Tammelan vainioiden avoimessa peltomaisemassa. Alkuperäisen tumman harmaanvihreän värin onkin sanottu olleen suojaväritys ilmapommitusten varalta.
Julkisivuremonttia alettiin suunnitella vuonna 2009. Talot olivat silloin vaaleankeltaisia, mutta asukkaat tahtoivat näyttävämmän värin.

– Halusimme värivalinnalla korostaa rakennuksen ajalleen ominaista hillittyä, mutta kuitenkin tyylikästä arkkitehtuuria sekä sen kauniita yksityiskohtia, Rasimus toteaa.
Tähän kannusti myös se, että Museovirasto on valinnut Kalevan kaupunginosan valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

– Se tietysti asettaa korkeat laatuvaatimukset erityisesti julkisivujen uudistamiselle. Siksi päätimme toteuttaa remontin perinteisellä työmenetelmällä eli kolmikerrosrappauksella. Laadukas työn jälki synnyttää lisäarvoa sekä kiinteistössä itsessään että lähiympäristössä. Toivon, että olemme onnistuneet edistämään hyvää rakentamistapaa arvokkaassa ympäristössä, Ilari Rasimus sanoo.

Jaa ystäviesi kanssa: