Tulevia tapahtumia

Linkit avautuvat uuteen ikkunaan.

Lue lisää: www.
tampereenmessut.fi »

Kaikki Tampereen Messujen tapahtumat järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tutustu: www.tesc.fi

Asemasotaa, kotimaisuutta ja kasvustrategiaa

23.10.2015

Ensi maaliskuussa päivänvalon näkee uusi messutapahtuma, kun Konepaja 2016 kutsuu Tampereelle metalliteollisuuden kone- ja laiteinvestoinneista päättäviä tutustumaan konkreettisesti kone- ja laiteuutuuksiin, työkaluihin sekä viimeisimpiin ratkaisuihin automaatioon, robotiikkaan, kunnossapitoon ja teollisuuden palveluihin liittyen. Duroc Machine Tool Oy:n toimitusjohtaja Sakari Saarinen uskoo, että kyseisen tapahtuman myötä suomalainen alan osaaminen pääsee näyttävästi parrasvaloihin.

Viime vuodet ovat olleet monella alalla haasteellista aikaa, sillä pitkään jatkunut talouden matalasuhdanne on sekä koetellut että pakottanut innovatiivisuuteen. Sakari Saarisen mukaan metalliteollisuudessa eletään tällä hetkellä eräänlaista asemasotavaihetta, jolloin on tärkeää turvata nykyinen asema ja työstää strategioita kasvun mahdollistamiseksi. Mies vannoo yhteistyön nimeen.

- Yhteen hiileen puhaltaminen pitäisi olla kaikkien mielessä. Suomalaisten yritysten kasvuun vaikuttaa ehdottomasti se, että alan tekijät suosisivat kotimaista osaamista, Sakari Saarinen pohtii ja jatkaa:

- Toinen merkittävä tekijä on investointien tekeminen. Ilman niitä kasvu on vaikeaa. Toki repertuaarin ja markkinaosuuden laajentamisen kauttakin kasvu on mahdollista.

- Tulisi muistaa, että karsiminen on kyllä helppoa, mutta totuus sen toivotusta tehosta toinen.

Yhteen hiileen puhaltaminen pitäisi olla kaikkien mielessä.

sakari saarinen

Ammattitaito kunniaan

Tuuliset ajat ohjaavat alan yrittäjiä keskittymään muun muassa oikeisiin tuotteisiin, harkitsemaan markkinoinnin viisaasti sekä palkkaamaan tarkoituksenmukaisen määrän henkilökuntaa.

Kyllä ammattitaito nousee kunniaan paineen alla. Jokaisen on myös opittava hoitamaan asioita, jotka eivät ole perinteisesti kuuluneet omaan vastuualueeseen.

sakari saarinen

- Kyllä ammattitaito nousee kunniaan paineen alla. Jokaisen on myös opittava hoitamaan asioita, jotka eivät ole perinteisesti kuuluneet omaan vastuualueeseen. Näin opitaan tekemään uusia asioita ja näkemään paremmin kokonaiskuva, Saarinen sanoo.

Hän uskaltaa haastaa työntekijöitäkin ajattelemaan asioita laajemmasta näkökulmasta.

- Voisi olla rakentavaa, että jokainen olisi muutaman vuoden yrittäjänä tai toimitusjohtajana, jolloin ymmärtäisi rahan arvon ja sen, että työn on oltava tehokasta ja tuottavaa, muuten sitä ei ole Suomessa enää varaa tehdä. Silloin sisäistäisi myös, että kukaan ei voi ajatella vain omaa etuaan.

Uutta, tehokasta ja mielenkiintoista

Sakari Saarisella on paljon kokemusta messuosallistumisesta. Hän tietää niiden arvon ja osaa neuvoa, kuinka näytteilleasettajan tulisi ottaa messuista kaikki teho irti.

- On tärkeää arvostaa asiakkaita tuomalla messuille esimerkiksi uutta ja mielenkiintoista teknologiaa. Teema kannattaa myös suunnitella tarkoin, Saarinen opastaa.

Messuilla yhteistyökumppanit kohtaavat ja voivat saada tehokkaasti aikaiseksi asioita, jotka yleensä voivat viedä peräti kuukauden aikaa.

sakari saarinen

- Messuilla yhteistyökumppanit kohtaavat ja voivat saada tehokkaasti aikaiseksi asioita, jotka yleensä voivat viedä peräti kuukauden aikaa. Messutapahtumat ovat myös olemassa olevien suhteiden ylläpitoa ja uusien merkittävien toimijoiden löytämistä.

- Odotan mielenkiinnolla Konepaja 2016 -messuja, joiden on mahdollista olla vahva myyntitapahtuma alan toimijoille, Duroc Machine Tool Oy:n toimitusjohtaja Sakari Saarinen luottaa.

Konepaja 2016

Tampereen Messut Oy järjestää uudet Konepaja 2016 -messut 15.–17.3.2016 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Yhteistyössä kone- ja laitepuolen toimijoiden kanssa toteutettavat Konepaja-messut esittelevät metalliteollisuuden uusimmat koneet ja laitteet alan yritysten kilpailukyvyn ja tehokkuuden parantamiseen.

Metalliteollisuuden kone- ja laiteinvestoinneista päättäville henkilöille suunnatun tapahtuman tuoteryhmiä ovat työstökoneet, levykoneet, hitsaus ja liittäminen, työkalut, automaatio ja robotiikka, kunnossapito sekä teollisuuden palvelut.

Samaan aikaan järjestetään Pohjoismaiden suurin hitsausalan ammattitapahtuma Nordic Welding Expo.

Jaa ystäviesi kanssa

Nyt voit seurata Tampereen Messuja myös Twitterissä!